Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 15.08.2011.
04:17
Press A

Biler priznao da voli Albanku

Komandant Kfora na Kosovu i Metohiji, nemački general Erhard Biler, izjavio je za nemačke medije da nikada nije skrivao da je već tri godine u emotivnoj vezi sa ženom rođenoj u Prištini, prenosi beogradski “Pres“.

Reših da se ženim dok sam jošte na Kosmetu: Erhard Biler

Biler je tako potvrdio ranija pisanja ovog lista da ima romansu s Albankom sa Kosmeta, s kojom uskoro planira i ženidbu.


Da bi demantovao pisanje “Presa“ o njegovoj vezi sa Albankom, odlazeći komandant Kfora nudio je svoj intervju svim beogradskim redakcijama. U tom intervjuu naveo je, naime, da njegova ljubavnica “ima jugoslovensko poreklo, da joj je majka Crnogorka i da ima rođake u Srbiji, pa i u BiH i Hrvatskoj", a pisanje “Presa“ nazvao prljavom kampanjom.


Sva ta Bilerova negiranja u tim beogradskim listovima pala su u vodu pošto je u svojoj domovini obelodanio da je u ljubavnoj vezi sa ženom koja je rođena u Prištini.


“Biler ju je upoznao 2001. godine, tokom angažmana na Kosovu, gde je ona tada radila kao prevodilac za Kfor“, navodi nemački “Bild" u tekstu pod naslovom “Srbi napadaju nemačkog generala jer voli Kosovarku".


“Moju nezavisnost i objektivnost, izuzev radikalnih krugova, niko ne dovodi u pitanje“, rekao je Biler, i istakao da nikada nije tajio tu vezu.


Kako je “Pres“ saznao, general američke vojske Danijel Bendžamin, sa kojim je Biler 1993. godine u Kanzasu završio akademiju za komandnoštabno i generalštabno usavršavanje, objavio je 2008. godine u godišnjaku njihove školske klase da je razgovarao telefonom sa Bilerom i da je od nemačkog kolege čuo “tužnu vest da on i Helga više ne žive zajedno".


Kako je Bilerova kosovska romansa počela tačno pre tri godine, ispada da je do razlaza sa Helgom došlo zbog misteriozne Prištevke.


Biler je, inače, za srpske medije izjavio da se razveo pre 20 godina i da “izvesna Helga", o kojoj je “Pres“ pisao, nije njegova supruga.


Sa tom Helgom, kako izveštava Bendžamin, Biler je krajem maja 2008. bio u Holandiji, a da to nije bila kratka veza svedoči i to što je ona još 2005. godine na forumu Pantzertruppe.de, sajtu pripadnika nemačke vojske, navedena kao - Bilerova supruga.


Komandant NATO trupa na Kosmetu zatražio je produženje ugovora od godinu dana, jer planira ženidbu sa tom Albankom, ali u toj vojnoj alijansi nisu odobrili njegov zahtev, iako je u njegovoj molbi stajalo da traži produženje angažmana “kako bi završio započeti posao vezan za rešavanje situacije na severu Kosova".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.08.2011. 08:20
Biler nije tamo koji odlučuje, on kao vojnik mora da sprovodi odluke pretpostavljenih. Ovi moraju da sprovode odluke političara. Političari su doneli rezoluciju EU od 19 januara tačka 5 - razgovora o statusu nema i tačka 7- Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Ne pomaže sada to što režimska štampa Srbije kopa po Bilerovom seksualnom životu. Neka kopaju po onih 250 izdajnika u Skupštini Srbije koji su ovako nakaznu rezoluciju prihvatili pa 8 marta počeli razgovore sa secesionistima. Protivno Ustavu Srbije da je Kosmet deo Srbije pa o nikakvom statusu i rasformiranju organa vlasti razgovora ne može da bude.
Ponedeljak 15.08.2011. 10:10
rekao je :" Ja folim alpanka, a sfi fi ste ljupomorno Srrrrpiii....ih.....ja shissenn 100 Srpi za jedno alpanka.....i fishe od 100 Srpi ako trepa....ja....."
Ponedeljak 15.08.2011. 08:10
И да је неутралан!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online