Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 15.08.2011.
01:18
Blic A

Beograd predlaže uvođenje dva pečata na KiM

Tim Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom predložiće uvođenje dva pečata na administrativnim prelazima sa Kosovom - jedan sa oznakama "Carina Kosovo", a drugi sa štambiljom međunarodne misije, piše beogradski mediji.

Izvor blizak beogradskom pregovaračkom timu rekao je listu ''Blic'' da je ideja da postoje pečati i srpske i albanske stranke, pri čemu bi na jednom pečatu stajalo "Carina Kosovo" ili "Carinarnica Peć, Mitrovica, Priština" a na drugom "UNMIK - Kosovo carinska služba", ili "EULEKS - Kosovo carinska služba".

Srpska vlada ne prihvata pečate samoproklamovane republike Kosovo

Osim toga, drugi pečat bio bi u skladu sa Rezolucijom 1244, rekao je isti izvor i dodao i da Vladin tim "ni pod kojim uslovima" neće prihvatiti žig "Carina Republike Kosovo". U praksi, taj predlog predviđa da se nakon prelaska administrativnog
prelaska prvo stavi pečat albanske stranke, a potom i srpske.

Prema pisanju lista, predlog bi tek trebalo da bude predstavljen prištinskim pregovaračima i posredniku Evropske unije, a ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović nije želeo da komentariše ta saznanja lista.

"Imamo svoju viziju, spremni smo da napravimo pomak, da ponudimo kompromisno rešenje u Briselu, ali tako da ono ne ugrožava interese naših građana i institucija u pokrajini", rekao je Bogdanović i dodao da rešenje mora biti pronađeno, "koliko god se druga strana opirala i bila tvrdoglava".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.08.2011. 02:20
A za godinu-dve će se umesto tih naći oni sa natpisom "doganor të Republikës së Kosovës".....jaka Vam je vizija g.Bogdanoviću
Ponedeljak 15.08.2011. 07:43
Pristali su na rezoluciju EU od 19 januara po tački 7 da rasformiraju srpske paralelene organe i nema nazad. Kakav onda pečat ne postojećih srpskih organa, koga foliraju. Neka se Srbi strpe još 7 dana dok dođe Merkelova, da onda proglasimo zajednički stav kao kada je bila Eštonova za rezoluciju Ešton/ Tadić od 9 septembra 2010. Onda je sve i počelo ubrzano jer Evropa nema alternativu. Nema im vlasti bez EU fondova, još preti robija kada dođe vlada Nacionalnog Spasa. Đelić je lepo javno cvilio onomad da postoji opasnost da vlast osvoje desne snage. Jedino nije objasnio po koga je to opasnost, za Srbiju sigurno nije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online