Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 14.08.2011.
15:32
Fonet A

"Vlada Kosovo rešava 'ispod žita'"

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da problema na severu Kosova i Metohije ne bi bilo da se vlast u Srbiji ponašala "gospodski" i pridržavala rezolucije Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN), ocenjujući da je to trebalo da bude "naša politika i da sada ne bismo imali probleme".

Velimir Ilić

"Internim popuštanjima ove vlade i vlasti, pustili smo Euleks i započeli pregovore. Sada pregovoramo oko pečata, a o tome nema razgovara", rekao je Ilić.

Prema njegovoj oceni, Srbija nije trebalo da se obraća ni Međunarodnom sudu pravde, jer se moralo znati da će Evropska unija (EU) "urgirati da presuda ne bude na strani Srbije", pa sada ona potpuno poništava rezoluciju.

"Ovo je dogovor aktuelne vlade i vlasti sa UN i sa EU da se ispod žita neke stvari urade i evo gde nas je to dovelo. Ko su Euleks i EU u toj priči", upitao je Ilić, ukazujući da je dve trećine zemalja EU priznalo kosovsku nezavisnost.

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, on je istakao da ima dobru saradnju sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Tomislavom Nikolićem, dok je za septembar najavio početak kampanje, a potom i ubedljivu pobedu na izborima naredne godine.

"Mi smo jedina snaga koja može nešto da uradi i promeni, da postavi temelje ozbiljne države sa malom, stručnom, izuzetno kvalitetnom, vladom koju bi činili iskusni ljudi", smatra Ilić.

"Ne sarađujemo sa onima koji 'kraduckaju'"

Takva vlada bi "ponela razvoj države, dovela investitore i krenula u ozbiljne projekte", objasnio je Ilić i napomenuo da je, zbog toga, neophodno pripremiti programe i projekte za narednu godinu.

"Hoćemo sve da spremimo da se sve zna. Srbiji treba posao, Srbiju treba zaposliti. Srbija treba da radi i redovno prima platu", naglasio je Ilić.


On je poručio da NS može sarađivati samo sa onima koji su spremni nešto da "urade, naprave, grade i stvaraju", a ne sa onima koji mnogo pričaju i "kraduckaju".

"Neophodno je rasčistiti mnoge stvari. Ne možemo zataškavati neke afere, a od nekih koje su beznačajne da pravimo veliki spektakl", rekao je Ilić.


"Milenko Šarančić je bio u istražnom zatvoru i ništa nije dokazano", podsetio je Ilić i upitao "zašto nisu pokrenute afere Satelit, Kolubara, Zagrbačka banka, Kiparski novac i vakcine".


Ilić smatra da je Srbija svakim danom sve dalje od EU, ćemu doprinose bankroti firmi, otpuštanja radnika, smanjenje standarda, a posebno korupcija.  On je, međutim, ocenio da bi bilo "sramota" da Evropa ne odobri Srbiji status kandidata za članstvo u EU.


"Možete da budete kandidat 20, pa i 30 godina, ali da vam neko ne daje da se kandidujete, to je diskriminacija. Ne vidim i da je nešto važna ta kandidatura, važno je da li ćemo postati članovi i kada", naglasio je Ilić.


"Srpska privreda je upropašćena", napomenuo je Ilić, koji spas vidi samo u izvozu, zbog čega "država mora da stimuliše izvoznike, kao što to radi sa stranim investitorima".


"Stranci dobijaju olakšice nekoliko godina, 10.000 evra po zaposlenom. Neka daju nama, pa će videti kako će da krenu domaća privreda, zapošljavanje i izlazak na strano tržište", rekao je Ilić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 15:45
Velimir je opet pao u kadi pa je zaboravio da je bio u Skupštini Srbije kada je Mićunović kao šef delegacije doneo rezoluciju EU od 19 januara kako će se voditi razgovori. ( i to u blažoj formi nego što je tražila Ulrike Lunaček ). Dakle Velimir je mogao da skoči i kaže - " ne prihvatamo rezoluciju u kojoj je tačka 5- razgovora o statusu nema i tačka 7- Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe". Onda priđe deda Mićunu i odvali mu šamar kao izdajniku, izljubi se sa Tomom Nikolićem i ode u boj na Kosovo. Svi junaci mukom zamukoše i u crnu zemlju pogledaše, stotinu vas jada snašlo svih 250 izdajnika.
Nedelja 14.08.2011. 15:37
Veljo ne seruckaj nego ako si covek,a ne govno udari na Tadicija i bratiju,skini rukavice,sljam,olos i bitange nemaju obraz tako da je sve jedno cime ih samaras! :):):) CCCC
Nedelja 14.08.2011. 20:07
"Satelit, Kolubara, Zagrbačka banka, Kiparski novac..." - to i nas, ostale, zanima ali izgleda da postoji velika drzavna Cica-maca Malovicka koje je sve te afere pojelaaaaaa!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online