Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 13.08.2011.
15:37
Radio KiM A

Fejt zabrinut zbog zakona o javnom informisanju na KiM

Šef Međunarodne civilne kancelarije Piter Fejt kaže da je formiranje nezavisnog kanala na srpskom jeziku na KiM veoma važno za srpsku zajednicu koja želi da ima smislenu kontrolu nad uređivačkom i programskom politikom.

Šef međunardne civilne kancelarije: Piter Fejt
 

Povodom negodovanja Društva novinara Kosova i Metohije zbog Nacrta zakona o javnom informisanju koji predviđa da na srpskom jeziku bude pod kontrolom Radio televizije Kosova (RTK), Fejt je poručio da ga zabrinjava verzija zakona koja ima niz slabosti i da "rezultat mora biti kanal za koji će srpska zajednica osećati da joj pripada".


U suprotnom, rekao je Fejt za "KiM radio" Međunarodna civilna kancelarija će preduzeti odgovarajuće mere.


- U poslednjih nekoliko koraka videli smo da je zakon pretrpeo neke promene i to nisu bile promene na bolje, već na gore. Još nismo došli do te tačke kada bih morao da se uključim. Ako zakon bude donet tako da se sve strane slože sa njim, to će biti najbolje. Ako ne, moraćemo da preduzmemo odgovarajuće mere, istakao je Fejt.


On je pozvao predstavnike Srba u Skupštini i Vladi Kosova - Samostalnu liberalnu stranku da pokažu interesovanje za ovu temu, ulože napore za poboljšanje zakona o javnom informisanju.


Potpredsenik Skupštine Kosova i generalni skretar SLS-a Petar Miletić složio se da je Nacrt zakona o javnom emitovanju neprihvatljiv za srpsku zajednicu na Kosovu i da će preduzeti mere da ne prođe u dalju proceduru.


- Srpskoj zajednici pripada taj deo javnog dobra koji se zove novi nezavisni licencirani kanal na srpskom jeziku i mi ćemo se naravno boriti svim raspoloživim sredstvima koja imamo u Skupštini, ali i van nje, istakao je Miletić.


Formiranje nezavisnog kanala na srpskom jeziku predviđeno je Ahtisarijevim planom, ali nacrt koji će ocenjivati kosovska skupština pokazuje da ne postoji želja da o načinu na koji će on funkcionisati odlučuju srpska medijska udruženja.
 

Subota 13.08.2011. 19:05
AAAAAAAAAAAAAAAAAA STAJE SA MILION SRBA U ALBANIJU BANDO ZAPADNA VI OVO I PRAVITE BANDITI SRBI U ALBANIJU SE ASIMILISU VEC TACNO 100 GOD OTVORI TA TVOJA SMRDLJIVA USTA I IZNESI I TO BAGRO JEDNA;
Subota 13.08.2011. 23:28
A javno informisanje u Srbiji, postoji li kada 90% drzi DS?
Subota 13.08.2011. 23:26
Pa zar se tamo javno informisu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online