Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.08.2011.
05:21
A

Danas se obeležava Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih - 12. avgust, danas će biti obeležen širom Srbije, uz poruku mladima da je neophodno njihovo šire učešće u donošenju važnih društvenih odluka.

U podne će na Trgu Nikole Pašića u Beogradu biti organizovana manifestacija pod nazivom "Naš dan - naš glas". Pored upoznavanja sa radnim pravima mladih, kako su saopštili organizatori, sugrađani će moći da daju mišljenje o položaju mladih u Srbiji, kao i predloge za njegovo poboljšanje.

Dan mladih se obeležava od 2000. godine

Kancelarija za mlade Beograda organizovala je niz manifestacija kojima će biti obeležen taj datum, pa će tako od 14 do 19 sati u info-prostoriji kancelarije biti organizovano besplatno testiranje na HIV, a mladi Beograđani će moći da uživaju i u bogatom muzičkom programu.

Od 17 do 19 sati na Trgu Republike nastupiće "Sevdah bejbi" i "Điks", dok će u 23 sata, na splavu "Plastik Lajt" početi žurka na kojoj će se prodavati bedževi čijom se kupovinom pomaže program edukacije mladih o HIV-u. Krovna organizacija mladih Srbije će od osam do 16 sati organizovati akciju "društveno-korisnog rada", u kojoj će više od 50 volontera iz cele Srbije, sa radnicima JP "Putevi Srbije", učestvovati u rekonstrukciji mosta Gazela.

Muzičkim i edukativnim programima, Dan mladih će biti obeležen i u subotu 13. avgusta, na platou ispred Avalskog tornja. Ovogodišnji cilj manifestacija povodom Međunarodnog dana mladih, kako je ranije najavljeno, je da se probudi svest mladih i da im se predoči njihov značaj u društvu.

Međunarodni dan mladih obeležava se u svetu od 2000. godine, a u Srbiji zvanično od 2007, kada je osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2011. 13:39
Ovom danu, u Republici Srbiji, obradovali su se i oni iznad 30 godina starosti. Komemoracijama, odrzanim u prostorijama Biroa za nezaposlene sirom zemlje, uputili su poslednji pozdrav svojoj mladosti, koja im tamo ostade. Veliko odusevljenje je u preko 20 procenata domova u Srbiji jer roditelji nemaju novac studentima za skolarine, pa se raduju sto ce im dece sedeti besposlena. Pod parolom "Vasa mladost nama pripada", narko-dileri oko skolskih ustanova pozdravljali su mlade. Omladina DS je organizovala dobrovoljno davanje krvi, koje ce biti donirano gospodinu Micunovicu, kako bi im sto duze ostao cio, veseo i razdragan , kao i do sada. Srecan praznik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online