Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 07.08.2011.
19:38
Vestionline A

Nezataškavanje istine ili antihrvatska propaganda?

"Nacionalni dnevnik" televizije Pink poslednjih dana emituje isključivo negativne vesti vezane za Hrvatsku i proizvode iz te zemlje. Međutim, posle zaplene jahte vlasnika pinka Željka Mitrovića i njenog stavljanja na doboš u Hrvatskoj pitanje je da li se radi o objektivnom izveštavanju ili revanšizmu i antihrvatskoj propagandi, što je i sam Mitrović najavio.

Željko Mitrović u dnevniku svoje televizije

"Pink više nikada neće biti u prilici da zataškava incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj", izjavio je Željko Mitrović, vlasnik "Pinka", posle objavljivanja vesti da je Hrvatska rešila da njegovu jahtu proda na licitaciji.

Mitrović je uveo i embargo na hrvatsku muziku i kinematografiju na svojoj televiziji, najavio da će Hrvatska petostruko platiti zaplenu i prodaju jahte, a od tada počinju i negativni izveštaji o toj zemlji u informativnom programu.

Naime, "Nacionalni dnevnik" na RTV Pink je u petak objavio opširan prilog o tunjevini "K Plus", koja se prodaje u trgovinskom lancu "Idea", inače vlasništvo hrvatskog biznismena Ivice Todorića .

Prilog je započeo izjavom novosadske doktorke koja je kupila spomenutu tunjevinu. "Boja i miris nisu bili ni nalik tunjevini, bilo je u tome mnogo niti koje nisu svojstvene mesu tune, čak i crva", izjavila je Novosađanka koja je malo tunjevine dala svom mačku, a on posle toga dobio proliv. 

Izjavu ove gospođe potvrdio je u Pinkovom dnevniku i predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović koji je rekao da se u hrvatskoj tunjevini nalaze "neke žilice i crvi". Popović je pozvao građane ne samo da prestanu s kupovinom "K plus" tunjevinu, već i da prodavnice "Idea" "izbegavaju" u širokom luku.

Veterinarska inspekcija, međutim, kaže da njima nije stigla ni jedna pritužba na kvalitet ove tunjevine, a da je sporni proizvod kontrolisan pre stavljanja na rafove i proglašen ispravnim. Slično je saopštila i prodavnica "Idea" koja tvrdi da im je inspekcija bila u sredu i da imaju dokumentaciju da je sa njihovim proizvodima sve u redu.

Pored ovog, gledaocima i potrošačima veoma interesantnog priloga, Nacionalni dnevnik se bavio i ulaganjem srpskog kapitala u Hrvatsku, a u prilogu su učestvovali nezadovoljni srpski biznismeni koji imaju negativna iskustva sa poslovanjem u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2011. 21:09
....ma bitno je da nemesh kreshe marijanu, a milan severinu.....
Nedelja 07.08.2011. 22:16
Do juce ih je u zvezde dizao , a sad kad su mu interesi pogodjeni i sve i svasta. On ce nekog da sudi lopuza jos iz vremena Milosevica.
Ponedeljak 08.08.2011. 01:43
Miitrovic jeste licemer ali treba ga podrzati u bojkotu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online