Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 07.08.2011.
08:41
Beta A

Srbi s Kosmeta na sastanku kod Tadića

I protekla, trinaesta noć bila je mirna, na barikadama u Rudaru, Zupču i Leposaviću tokom noći dežuraju uglavnom muškarci a zbog neizvesne i napete situacije na severu pokrajine, u Opštini Zvečan je odlučeno da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 19 sati. Kako beogradski mediji saznaju, predsednik Srbije Boris Tadić će oko 18 sati primiti predstavnike Srba sa severa Kosmeta, kako bi se rešila dilema da li će blokade biti sklonjene.

Siutuacija bi se mogla oceniti kao neizvesna i napeta. Dok su Srbi i dalje na barikadama na putevima koji vode prema Jarinju i Brnjaku, na severu Kosova njihovi politički predstavnici obavljaju konsultacije da li će i u kojoj formi prihvatiti Sporazum koji je Srbija postigla sa Kforom.

Lekovi stigli na KiM

Pomoć u neophodnim lekovima i medicinskim sredstvima zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji, koju je obezbedilo Ministarstvo zdravlja Srbije u saradnji sa Crvenim krstom i Direkcijom za robne rezerve, stigla je danas na Kosovo, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Ministarstvo zdravlja nastaviće u kontinuitetu da obezbeđuje sve potrebne lekove i medicinska sredstva svim zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji, na osnovu potreba koje one iskažu, navodi se u saopštenju.

 

Predsednici Opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečana Dragiša Milović, Zubinog Potoka Slaviša Ristić i Leposavića Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, obišli su tokom popodneva i prošle noći građane na barikadama, pitali ih za mišljenje koje će im biti dragoceno
prilikom odlučivanja na zajedničkoj sednici SO kakva će biti sudbina Sporazuma o rešenju kriza na severu Kosova.

Na svim putnim pravcima, osim u Rudaru, gde je nemoguće brzo ukloniti blokade i zbog krsta koji je postavljen na sredinu puta, vozila Kfora koja za svoje baze na severu nose hranu i vodu, prolaze neometano i od početka primene tog dela dogovora nije bilo incidenata.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeni su i razgovori šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića i ministra za Kosovo I Metohiju Gorana Bogdanovića sa predsednicima opština i prema "šturim" izjavama , nazire se pozitivno rešenje krize koja je na severu Kosova izbila posle jednostranog poteza Prištine da na administrativne prelaze Brnjak i Jarinje pošalje albanske carinike i policajce.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2011. 19:36
Председници општина су чак морали и да "дођу на ноге" нашим званичницима!? Да ли је могуће.... У сваком случају ово се све ради проформе јер је негде тамо далеко на западу одавно записано како ће се одвијати ситуација на Косову а наша Влада то јако добро зна само калкулише као да испоштује своје налогодавце а успут да не угрози своје изборне резултате!
Nedelja 07.08.2011. 19:23
http://www1.vukajlija.com/var/products/posters/201108/208581/bravo-borise.jpg?1312723688
Ponedeljak 08.08.2011. 12:54
da sam na njegovom mestu ne bih smeo da se pojavim ljudima na oci..nista on nije uradio za njih, samo ih ukopao jos vise dole na Kosovu...izdrzite braco nasa Srbija je uz vas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online