Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 06.08.2011.
17:09 >> 18:12h
Beta A

Tači: Nema podele Kosmeta

Predsednik kosovske vlade Hašim Tači izjavio je da je Priština za otvaranje granica, ali ne i za promenu i da ni po koju cenu neće biti podele Kosova.

Premijer samoproglašene republike Kosovo: Hašim Tači
 


"Ranije smo govorili da je bilo pokušaja Beograda da podeli Kosovo, ali sada, nakon novonastale situacije, tako nešto Beograd ne može ni da sanja. Prema tome, Kosovo se neće deliti, mi smo za otvaranje granica, ali bez promena. Zalažemo se za evropske granice", rekao je Tači u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.


Tači je izjavio je da su odlukom o reciprocitetu sa Srbijom, postignuta tri cilja: potpuno poštovanje reciprociteta, prekid krijumčarenja robe i uspostavljanje kontrole na celoj teritoriji Kosova.


Tači je ocenio da su sada cela međunarodna zajednica, SAD, EU, a i NATO, jedinstveni po pitanju uspostavljanja zakonitosti i ustavnosti na celoj teritoriji Kosova.


Želimo Euleks koji će biti uspešan, a taj uspeh zavisi od njihove saradnje sa kosovskim institucijama. Želim da verujem obećanjima Marnjaka da će Euleks poštovati Ustav i zakone Kosova, rekao je Tači.


On je dodao da su odluke Vlade Kosova zasnovane na modelu EU o uspostavljanje zakonitosti i da će one pomoći Kosovu u evrointegracijama.

''Sporazum je poraz za Kosovo''

Pokret Samoopredeljenje ocenio je danas da je sporazum o kontroli administrativnih prelaza s Kforom poraz za Kosovo jer jača uticaj Srbije na Kosovu. Lider tog okreta Albin Kurti je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je glavni odgovorni za ovaj poraz premijer Hašim Tači koji ima političku i istorijsku odgovornost.

"Premijer Hašim Tači snosi političku i istorijsku odgovornost za ovu izgubljenu šansu. Policija Kosova je pokazala spremnost i neophodne kapacitete, ali je vlada Kosova pokazala da nije isto tako spremna", rekao je Kurti.

On je naveo da vlada Kosova ne kaže istinu zašto nema potpisanog sporazuma sa Kfor-om i dodao da je to zbog činjenice "da Kfor ne priznaje državu Kosovo".

"Deset tačaka sporazuma nisu 10 uslova vlade Kosova za Kfor već 10 naredbi Kfora za vladu Kosova, gde je pre svega Kfor postigao sporazum sa Srbijom a onda je i vlada Kosova dala svoju saglasnost" rekao je Kurti.

On je dodao da su "10 tačaka postignute saglasnosti u potpunosti u okviru plana od šest tačaka Ban Ki Muna, koji ne deli Kosovo, ali ojačava elemenata Srbije na Kosovu".

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 18:01
Не пише се:``председник косовске владе``, него вођа терористичке банде!
Subota 06.08.2011. 17:26
На слици је Носферату из млађих дана ...
Subota 06.08.2011. 23:54
Нисам ни помислила да ће бити другачије! У сваком случају не би правио овај хаос да жели да отцепи северни део Косова! Њему треба сваки део територије, а по могућству би се и ширио! Он сада игра "Ризико" са нама....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online