Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 06.08.2011.
18:08
Beta A

Predsednik Srbije čestitao rudarima praznik

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je rudarima praznik i ocenio da svi moraju biti svesni da je taj posao jedan od najzahtevnijih i da nosi velike opasnosti.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

"Njihov život je takođe veoma težak i na naše rudare uvek moramo misliti i obezbeđivati im najveće moguće uslove rada jer rudarstvo ima strateški značaj za Srbiju i predstavlja veliku razvojnu šansu naše zemlje', navodi se u Tadićevoj čestitki.

Tadić je u maju prošle godine obišao Rudarsko-topioničarski basen Bor i zajedno sa borskim rudarima sišao na 600 metara dubine u jamu rudnika bakra.

Dan rudara u Srbiji obležava se u znak sećanja na početak štrajka u Senjskom rudniku 6. avgusta 1903. godine, zbog otpuštanja trojice rudara koji su štitili prava radnika. Rudari te najstarije jame u Srbiji su tada tokom devet dana štrajka izborili da im se kolege vrate na posao i uspeli da skrate radno vreme.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 18:36
У кабинету .... - Даро, додај ми тај папир ... - Али шефе, није још готов ... - Нема везе, брзо га враћам ... да видимооо шта ту пише ...ххммм "Док копате ваш хлеб са седам кора, а око вас лети црна прашина, са поносом истичем да је свака јама у којој сте ви, јама наше будућности .... " Даааррооо какве јаме, каква прашина ... па зар се нисам сто и један пут извинио због њихових јама ... Шта ја то сутра треба да упутим народу, Даро ? - Па шефе, сутра је Дан Рудара .... - Е онда нека остане будућност ... а јаме да се затрпају, злокобно зјапе ... помињу их стално, неке навијачке групе и они националисти.
Subota 06.08.2011. 20:50
Hvala ti predsednice na cestitkama al mi ipak povecaj platu!Ne moras da mi das kao ovima iz kolubare ali neka bude priblizno kao njima a njima je oko 100.000din.Samo je fora sto ti znas mili nas predsednice da ti od nas podzemnih rudara nemas straha pa nam dajes crkavice bedne od plata.A od kolubare te je strah da ne krenu na beograd i da ne zaustave dotok struje pa ce posle svi na tebe da urlicu i zato si im dopustio da budu drzava u drzavi.A i ima ih dosta bogami oko 20000 radnika,masa je to!Kad krene na beograd moze svasta da bude.A mi jadnichci pod zemljom sa misevima jedemo podriglu salamu i sta nam Bog da!Srecno,od propalog rudara!
Subota 06.08.2011. 18:39
Mogao je da dodje na povrsinski kop "Kolubara", u Lazarevcu, pa da im lepo cestita praznik. Jeste da je "mali" problem sto se sada jedva dise na kopu, sto od vrucine, sto od prasine, ali bi nekako izdrzao. Takodje je mogao da iskoristi tu priliku i obidje delove "Kolubare" u kojima su poginuli mladi radnici i inzenjeri i objasni zbog cega su istrage zataskane i niko nije odgovarao za njihove pogibije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online