Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 06.08.2011.
12:11 >> 20:52h
Beta A

Sudbina barikada zavisi od lokalnih lidera

Zajednička sednica skupština četiri opštine na severu Kosova biće održana u utorak, 9. avgusta, u Leposaviću, saopšteno je danas posle konsultacija predsednika opština, predsednika skupština opština i predstavnika odborničkih grupa u Zvečanu.

Barikade čekaju sastanak lokalnih lidera

U saopštenju se navodi da će na toj sednici biti razmatrana aktuelna političko bezbednosna situacija, posebno dogovor predstavnika Vlade Srbije i Kfora.

"Građane na barikadama koji izražavaju svoje nezadovoljstvo i otpor nasilnim pokušajima albanskih vlasti pozivamo na očuvanje postignutog jedinstva, na odgovorno ponašanje i rešenost za svoj opstanak na ovim prostorima i u svojoj državi Srbiji", piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je jedinicama Kfora i dalje omogućena sloboda kretanja radi obavljanja svojih nadležnosti saglasno Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244. Navodi se da su na današnjim konsultacijama u Zvečanu zauzeti jedintveni stavovi.

Saopštenje su potpisali predsednici skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

"Tadićev rejting na barikadama"

 

"Srpske lokalne vlasti na severu Kosova pod velikim su uticajem opozicije, predvođene Srpskim nacionalim većem severnog Kosova i Demokratskom strankom Srbije", ocenio je politički analitičar Dušan Janjić.

 

Janjić je rekao da će ishod sastanka predstavnika Srba sa severa Kosova i Vlade Srbije, koja će u podne početi u Zvečanu, biti važan za rejting predsednika Srbije Borisa Tadića. On je kazao da su Srbi sa severa Kosova bili protiv svakog dogovora, a da sada pokušavaju da deluju autonomno, kao samostalni pregovarači.

 

Za dogovor Beograda i Kfora Janjić kaže da je "mnogo daleko" od onog što je Beograd želeo na početku. "Sporazum de fakto ne predviđa slobodnu trgovinu", dodao je Janjić, navodeći da će se na administrativnom prelazu pored Kfora nalaziti i kontrola iz Prištine.

Predstavnici Vlade Srbije zatražili su juče od Srba na severu Kosmeta da uklone barikade i poštuju sporazum postignut sa Kforom, ali su građani koji blokiraju put u selu Rudare odbili da ga deblokiraju.

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je juče građanima na barikadama u mestu Rudare da je sporazum sa Kforom postignut i da iza tog sporazuma stoji država Srbija. On je pozvao srbe da poštuju sporazum uprkos svim manjkavostima i naveo da ako to ne učine neće biti daljih pregovora s predstavnicima međunarodne zajednice.

Kada je Stefanović završio obraćanje, pred građane su izašli predsednici opština sa severa Kosova i pitali građane da li prihvataju dogovoreno, na šta su oni povikali da odbijaju da uklone barikade.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 12:27
Sudbina Srbije zavisi od Srba a ne izdajnika iz beograda,koji je završio svoju karijeru.
Subota 06.08.2011. 12:47
Odavno je vec postalo jasno da se Srbija vise nista ne pita a sada vidimo da nema uticaja ni medju svojima dole. E to je ta 'evropska Srbija" a sva je sreca pa ostaje nada da ondasnja braca i sestre newce odustati pod pritiskog eu,bg izdajnika.
Subota 06.08.2011. 14:14
Da zakljucimo: Rezultati pregovora drzave Srbije i KFORA i Tacija su : razbijanje jedinstva srpskog korpusa na sjeveru Kosova, obeshrabrivanje Srba da bilo sta radikalnije urade za sopstvenu buducnost i fakticno zaokruzivanje drzave Kosova, zasad pod nadzorom KFOR-a, a za mjesec-dva Tacijeve bande...A F E R I M Tadicu, Stefanovicu Nikolicu...aferim "patriote"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online