Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 05.08.2011.
12:46
Vestionline A

Evo zašto nije trebalo smanjivati Kfor

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je, u razgovoru sa američkim zvaničnicima, da je potpuno neprihvatljiva bilo kakva jednostrana nasilna mera kojom bi se izmenila situacija na prostoru severnog Kosova, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Nema ko da ga sluša: Dragan Šutanovac

U saopštenju se navodi da je Šutanovac to izjavio u razgovoru sa pomoćnikom sekretara odbrane SAD za poslove međunarodne bezbednosti ambasadorom Aleksanderom Veršbouom, povodom nedavne jednostrane akcije specijalnih jedinica Kosovske policijske službe.

Šutanovac je naglasio da će se nastaviti saradnja sa Kforom na terenu, kao i da upravo ova situacija pokazuje zašto se Srbija protivi smanjenju broja pripadnika međunarodnih snaga.

Veršbou se složio da rešenje kosovske krize treba tražiti u diplomatskim i mirnim sredstvima, i podržao aktivnosti državnog vrha Srbije u nastojanjima da se kriza reši nastavkom dijaloga između Beograda i Prištine, navodi se.

On je podržao reforme sistema odbrane i naglasio značaj povećanja učešća pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama pod okriljem UN i početak angažovanja u misijama EU, kao znak partnerstva u održavanju mira u svetu.

Tokom posete SAD, ministar Šutanovac se sastao sa generalom Kregom Mekkinlijem, šefom Biroa Nacionalne garde SAD i generalom Deborom Ašenherst, komandantom Nacionalne garde Ohaja.

Srpski ministar je sagovornike iz Amerike upoznao sa političko - bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, naglašavajući značaj smirivanja tenzija, postizanja prelaznog dogovora i ponovnog otvaranja dijaloga i istakao da jednostrane akcije nisu u interesu niti jedne strane, kao ni mira u regionu.

Razgovarano je i o bilateralnoj vojnoj saradnji između SAD i Srbije, njenom daljem unapređenju, posebno o nastavku dobre saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Ministar Šutanovac se sastao i sa kongresmenom iz Ohaja Majklom Tarnerom.

POVEZANE VESTI

Petak 05.08.2011. 13:00
Kada se procitaju izjave Sutanovca jasno je zasto on nebi smeo biti na mestu na kojem se nalazi.
Petak 05.08.2011. 13:52
"značaj povećanja učešća pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama" - čovek izreče ovakvu glupost i da se naš vajni šunatovac ne seti da ga priupita : a jelte, kako bi bilo, za početak, da nas pustite da malo povećamo učešće pripadnika vojske na NAŠOJ teritoriji koju ste, trenutno, OKUPIRALI? Pa, onda, kad u našoj kući počistimo smeće, lepo da idemo i malo vama da pomognemo po belom svetu? Ali ne, izdajnik mora da klima glavom i da nas uporno ubeđuje da belo nije belo...
Petak 05.08.2011. 20:51
On je podržao reforme sistema odbrane i naglasio značaj povećanja učešća pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama pod okriljem UN i početak angažovanja u misijama EU, kao znak partnerstva u održavanju mira u svetu. NA MALA VRATA SI NAS UVUKAO U NATO SUTAVI DOK TI HOCES DA SALJES SVUDA PO SVETU VOJSKU DA BI BORILA ZA AMEROVE INTERESE DOK OVI NA KOSOVU UBIJAJU SRBE. TEBI SU VAZNIJI AMERI I SIPCI NEGO SRBI ZAR NE? NA LOMACU BRACIKA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online