Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 04.08.2011.
15:07
J. L. Petković - Vesti A

Gračanica: Nema kiseonika ni lekova, dečak za dlaku izbegao smrt

U Domu zdravlja Gračanica situacija je katastrofalna. Kiseonika nema, prebiraju se poslednja pakovanja lekova. Jutros oko 7 časova, zbrinut je hitan slučaj koji je zbog nedostatka najosnovnijih medikamenata mogao da ima tragičan ishod.

- Reč je o dečaku romske nacionalnosti – H. B. starom 13 godina, iz Gračanice koji boluje od bronhijalne astme. Zbog nedostatka lekova dete danima nije uzimalo propisanu terapiju i jutros je dobilo napad gušenja i otežanog disanja, zbog čega je doveden u našu zdravstvenu ustanovu, saopštio je kolegijum.

Dom zdravlja u Gračanici


Dečak je odmah pregledan i dijagnostifikovan težan napad bronhijalne astme. Međutim, mališanu doktori nisu mogli da daju prepisanu terapiju.


- Problem je nastao jer nismo imali kiseonika u velikoj boci, a doza leka za inhalaciju je bila na minimumu (ostao je jedan milimetar). Iskoristili smo priručnu bocu kiseonika, male boce iz ručnog kompleta dežurnog lekara, dok je preostala doza inhalacionog leka bila dovoljna da se dete zbrine za 15- 20 minuta, koliko je trajao transport vozilom hitne medicinske pomoći KBC Gračanica do Klinike za pedijatruju Sveti kralj Milutin u Lapoljem selu, gde je dečak hospitalizovan, objašnjavaju.


Lekari Doma zdravlja Gračanica apeluju da se propuste svi konvoji lekova i kiseonika, jer su životi pacijenata ugroženi i posledice nedostatka medikamenata mogu imati tragičan ishod.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.08.2011. 15:08
Debili nevaspitani. Pa zar nemate razumevanja ni za bolesnu decu m4t3r vam J... !!!! Kao sto kaze stari narod. Neka neka. IMA BOGA!
Četvrtak 04.08.2011. 15:20
Strasne stvari se desavaju. Pa gde je sad ta EU da pomogne ugrozenom narodu da apeluju na kosovske vlasti? Da je Srbija tako nesto uradila vec bi bile sankcije uvedene.
Četvrtak 04.08.2011. 15:32
Samo im Bog može pomoći. Mene vise ništa ne boli, ništa nemam, ništa mi ne smeta. Ovi naši vladari ne uspevaju (ili nece) ništa da završe. Stalno se otvaraju novi frontovi, problemi. Niko nije smeo od njih da ode na odmor dok se tim ljudima dole ne doturi pomoć. I dok mi njih promenimo bojim se da ćemo skončati. Neka dodju drugi, umesniji i vece patriote. A gde je Čutanovac-Šutanovac? Sećate se, to je naš ministar Vojske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online