Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 04.08.2011.
11:25 >> 11:53h
Tvmost com A

Patrijarh Irinej: Uklonite taj krst sa puta

Patrijarh srpski Irinej, nakon što su Srbi postavili krst visok sedam metara na putu Kosovska Mitrovica - Raška, poručuje da bi Srbi na severu Kosova trebalo da slušaju ono što im vladika Teodosije kaže, jer on govori u ime Srpske pravoslavne crkve.

Veruje da "ima tapiju" na podizanje (a možda i proizvodnju?) krstova: Patrijarh SPC Irinej

- Niko nije pitao SPC da se taj krst postavi. Bilo bi normalno da bude uklonjen - kaže patrijarh.

Iz Eparhije raško-prizrenske ističu da nemaju nikakve veze s postavljanjem krsta.

Dačić: Koristiti mirne albanske metode

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da kosovski Srbi u borbi za svoja prava treba da koriste oprobane mirne metode i tehnike koje su primenjivali kosovski Albanci kada nisu želeli da žive u Srbiji.


Ako je međunarodna zajednica to što su radili Albanci prihvatila, ne znam kako je moguće praviti dvostruke aršine, rekao je Dačić.

 

Po Dačićevim rečima, predsednik Vlade u Prištini Hašim Tači je na severu nasilno pokušao da promeni realnost na Kosovu i da izvede akciju slučnu Oluji.

 

''Srbija ne želi da ratuje i zalaže se za rešavanje svih problema mirnim putem, međutim, siguran sam da je Tačijeva akcija uspela, međunarodna zajednica bi podržala takvu situaciju'', istakao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.08.2011. 11:30
Ako cemo tako ja bih onda prvo morao da pitam SPC da li smem da okacim Krst u autu zato sto SPC poseduje "autorska prava"? Besmislena izjava patrijarha Irineja ako mene pitate.
Četvrtak 04.08.2011. 11:35
...a shto da ih pitaju...ima Irinej copyright na krst?....trebao bi on da izjavi neshto povodom unishtavanja crkvi i krstova na Kosovu, a ne da serenda ovom napacenom narodu zato shto se shtite krstom od nechasnih i nechasnog.....bojim se da maske padaju i da cemo uskoro videti prava lica svih aktera....crkva treba da je uz narod....ova sada nije....ili mi se samo prichinjava.....
Četvrtak 04.08.2011. 11:50
Patrijarh Irinej nije dostojan svog zvanja! Sto puta sam rekla i ponovicu, ni veceg prethodnika ( patrijarh Pavla) ni manjeg naslednika (Irinej) ! Ja sam odmah nakon Pavlove smrti zakljucila da SPC nikada vise nece biti ista, cekali su da Pavle umre pa da razbucaju sve ! SPC delim na vreme do i nakon patrijarha Pavla ! Sta je Irinej , sta ti smeta? Kog Teodosija da pitaju? To je onaj isti Teodosije koji je primao predsednika kvazi-drzave Kosova Sejdiua i Agima Cekua u Decane. Tim cinom Teodosije je pljunuo na sve srpske zrtve sa Kosova , na sve prognane i proterane sa Kosova, na sve kosovske Srbe koji strahuju za svoje zivote! Sram vas bilo lezilebovici vi cete da odredjujete gde ce krst !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online