Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 03.08.2011.
01:46 >> 16:02h
Beta A

Kuršumlija: Zabranjeno mu da čisti reku jer "nema dokumentaciju"?!

Vodoprivredni inspektor zabranio je Miodragu Mihajloviću iz Kuršmlije čišćenje rečnog korita Toplice, koje je on samoinicijativno počeo pošto se na njegov poziv za čišćenje nijedan državni organ nije odazvao.

Vodoprivredni inspektor iz Prokuplja Dragoslav Đorđević doneo je rešenje o zabrani čišćenja rečnog korita, koje je Mihajlović započeo pre 10 dana, u blizini svog imanja, jer prema rešenju, nema projektnu dokumentaciju niti dozvolu za obavljanje te vrste poslova.

Miodrag Mihajlović
 


Mihajlović je organizovao akciju čišćenja Toplice u naselju Kastrat, postavio oglasne table u gradu, pozvao sve institucije, obavestio nadležna Ministarstva, a pošto se niko nije odazvao, Mihajlović sam svojim bagerom i kamionom ušao u reku i započeo čišćenje.


"Nakon što su se svi oglušili na moju molbu, ja sam sam zagazio u reku i za 10 dana sam odvezo petnaestak punih kamiona smeća na deponiju. Problem je što se u reku baca sve i svašta. Verovali ili ne, iz reke sam vadio stare fotelje, krevete, šporete, i drugo smeće", priča Mihajlović.


On gotovo svake noći dežura na mostu u tom naselju i kaže da je imao niz konfliktnih situacija sa građanima koji se, kako je istakao, ljute što ih slika i snima dok bacaju smeće sa mosta u reku.


"Slao sam te snimke raznim ministarstvima i drugim institucijama, ali džabe, nikome nisam uspeo da skrenem pažnju", ispričao je Mihajlović.


Vodoprivredni inspektor i predstavnici opštinskog odeljenja za ekologiju i zaštitu životne sredine danas su ga posetili po prijavi građana i uručili mu rešenje o zabrani čišćenja reke Toplice.


Mihajlović je ponudio da na svom imanju pored reke i o svom trošku izgradi šetalište za građane.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 03:17
Iskreno se nadam da ce podrepasi zutih kao ovaj nazovi inspektor za sva vremena biti ocisceni iz Srbije.
Sreda 03.08.2011. 10:16
Ovo je moguce samo u Srbiji.Ako su ga kaznili i pritvorili,e to je vec vrhunac proste i zatucane Srbije.
Sreda 03.08.2011. 12:53
Inspektor najbolje zna kako se to radi - dobijes od drzave poprilicnu sumu za ekologiju. E, onda glavni baja u Opstini, angazuje masine svojih prijatelja da ociste krizno mesto. Naravno, od 5 ugovorenih masina, radice samo jedna. Umesto da ociste sve, ocistice samo jedan mali deo. Naravno, naplatice punu cenu. Za ostatak posla, cekace nov budzet ili bar njegov rebalans. Nema Opstine u Srbiji koja se ne grabi za eko-dinar jer je sve samo ne dinar - vise gomila para. Za to vreme, Oliver Dulic ce da kupi papirice po BG parkovima i azurira 26 000 evra site.Dosta od njega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online