Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 02.08.2011.
17:02 >> 18:25h
Tvmost com A

Gde je "zapela" pomoć vlade za Kosmet?

Isporuka 75 tona namirnica iz Robnih rezervi, koje je Vlada Srbije odlučila da pošalje Srbima na severu Kosova, još nije krenula.

Tipično srpski - od odluke do realizacije "prođe voz"

Razgovaramo o detaljima isporuke, kako bi pomoć što pre krenula, rečeno je u Crvenom krstu Srbije.

Predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Crvenog krsta Srbije razgovraju o detaljima isporuke 75 tona namirnica iz Robnih rezervi namenjih srpskom stanovništvu na severu pokrajine.

"Kamioni još nisu krenuli, ali predstavnici ministarstva i Crvenog krsta o tome razgovaraju", rečeno je Beti u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju koje je nadležno za distribuciju pomoći.

Predstavnica Crvenog krsta Vesna Milenović, koja je na sastanku sa pomoćnikom ministra Branislavom Ristićem, izjavila je za agenciju Beta da je razgovor o detaljima slanja robe u Pokrajinu u toku kako bi se precizirali detalji isporuke.

"Razgovaramo o detaljima isporuke, šta, gde i kako, kako bi pomoć što pre krenula", kazala je Milenović.

Vlada Srbije odlučila je juče na telefonskoj sednici da pošalje pomoć od ukupno 75 tona namirnica iz Robnih rezervi opštini Leposavić. Pomoć se sastoji od po 20 tona šećera i jestivog ulja, 30 tona brašna T-500 i pet tona mleka u prahu. Ukupna vrednost robe iznosi 8,49 miliona dinara.

Stanković najavio pomoć u lekovima

Ministar zdravlja Zoran Stanković izrazio je očekivanje da će u toku sedmice velika pošiljka lekova biti dostavljena ne samo Kosovskoj Mitrovici, već i drugim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Stanković je napomenuo da je Ministarstvo u stalnom kontaktu sa zdravstvenim institucijama na Kosovu i da su pojedini zdravstveni sistemi ugroženi, jer nekih vrsta lekova nema.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja Srbije je od početka krize na Kosovu stupilo u kontakt sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i Međunarodnim komitetom Crvenog krsta i pripremilo pomoć u lekovima, jedinicama krvi i sanitetskom materijalu.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2011. 17:33
Само док прелепе налепнице преко рока трајања ...
Utorak 02.08.2011. 17:23
Kakvi detalji isporuke?! Pa ne ide pomoc za 5 miliona ljudi, pa da se ne zna kako ce i sta, nego za "saku jada"! Donekle razumem da se kasni u donosenju vaznih odluka ali da se kasni sa pomoci ljudima koje ista ta Vlada poziva na barikade, stvarno ne mogu.
Utorak 02.08.2011. 17:58
Доле неспособна и лоповска влада!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online