Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 02.08.2011.
10:17
Alo A

Leposavić: Tri jajeta na četvoro dece

Milanka Stević (44), samohrana majka iz mesta Sočanica nadomak Leposavića, gotovo da golim rukama prehranjuje četvoro dece, saznaju beogradski mediji. .

Poslednjih dana, otkad je Kfor uveo blokadu na prelazima Jarinje i Brnjak, nije imala ni mleka da im da. U polupraznom frižideru tri jajeta, jedna konzerva i pašteta za četvoro gladnih usta. U bašti krompir koji sama uzgaja za crne dane, piše ''Alo''.

Težak život: Milanka Stević i njena porodica

Ova petočlana porodica već godinama nekako preživljava od dečjeg dodatka i socijalne pomoći, ali je najteže, kaže Milanka, kad i za tu bedu od para u prodavnici nemaš šta da kupiš!


- Kad primim pomoć, kupim sledovanje za mesec dana brašna, ulja, šećera, a hleb mesim sama... Ali eto, došao kraj meseca, sve smo potrošili, a novo nemaš gde da nabaviš. Da vam ne pričam kako mi je bilo... Prazni rafovi! Evo, već dva dana nisam imala ni mleka da im dam, a deca traže. Jedemo krompir iz bašte što sam zasadila, malo hleba, šta se već nađe... Na kraju koliko ostane za mene. Najbitnije da deca imaju. - priča za ''Alo'' ova požrtvovana majka.

- Nije to moja bruka, ceo život sam radila, ali takva su vremena došla. Neka, proći će i to, nećemo umreti od gladi dok smo svi zajedno i dok je meni moje dve ruke - kaže majka Kristine (21), Đorđa (19), Aleksandre (6) i Ivane (5). Sin je svakodnevno na barikadama, pa pored brige da prehrani porodicu, strepi i za njega.

- Mesto mu je tamo. Bilo bi ružno da sedi kod kuće jer svi moramo da pomognemo koliko možemo i izborimo se za naša prava, da naša deca žive u miru. Daće bog i dobri ljudi da jednom tako i bude! Ali, nije lako majci, ako baš zagusti nemam ni automobil ni mogućnost da se sklonimo. Sve me to plaši - priznaje s kakvim slutnjama svakodnevno živi.

Milanka je u vreme rata 1999. godine radila u Vučitrnu i još od tada pamti miris paljevine.


- Zapamtila sam sve te strahote, kako je gorelo, lomilo se, pucalo, da me i sada strah samo da se ne ponovi. Ipak, naučili smo se mi za sve ove godine da podnosimo i gore. Nije nam ni prvi, a ni poslednji put, nažalost. Taman se malo smirimo, a ono krene ispočetka. Ali, šta ćemo, situacija je takva kakva je, biće dobro jednog dana - rekla je Milanka za ''Alo''.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2011. 10:36
.....jel moze da se psuje po vladi i fashistima ili bi i to bilo zabranjeno kad se vidi ovaj jad i chemer kako Srbi zive nezashticeni i bez ikakvog interesovanja drzave Srbije....chini se kao da su svi gradjani Srbije TERET drzavi i politicharima....jbm mater da i jbm mater svima.....
Utorak 02.08.2011. 13:00
Ovo je bruka!!!!!!! Kao da je Sočanica velegrad, pa nema gde da se kupi mleko i jaja..... domaćeg mleka i domaćih jaja na svakom koraku. Na severu kosova trenunto nije lako ali nije baš ni tako kao što se piše. Prestanite da širite laži i ne šaljite lažnu sliku o nama!!!! Unapred hvala!!!!!
Utorak 02.08.2011. 11:59
Boli njih ona stvar kad kujna u skupstini radi non stop za dzabe. A tamo ko na prijemu u Belu Kucu krka se jede se a narod ko jebe nek crkne tri jaja dosta. Ma sve bi ih povesao po terazije i ispred skupstine za nauk sledecima kako ima prodju samo li se mase za jedan lopovluk ili ne daj boze za mutne radnje oko drzavnih granica onda bi vesao tome celu familiju komplet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online