Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.08.2011.
09:01 >> 16:54h
Beta A

Osnovne namirnice stižu, fali kiseonik

Snadbevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama od jutros se normalizuje, pošto su sinoć za putnički saobraćaj otvoreni administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. Stigli su hleb, mleko, kao i humanitarna pomoć Crvenog krsta, a situacija je najteža u Domu zdravlja u Gračanici, gde nema boca sa kiseonikom za pacijente.

Jedinice Kfora kontrolišu prelaze Jarinje i Brnjak

U Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak jutros su kombi vozilima dopremljeni hleb, mleko i štampa iz Raške, javlja reporter agencije Beta.


Dva kamiona Crvenog krsta sa humanitarnom pomoći u hrani i sredstvima za higijenu stigla su danas, preko punkta Jarinje, na sever Kosova i Metohije. Predstavnica Crvenog krsta Vesna Milenović rekla je da pomoć obuhvata konzerve hrane i gotovih jela, i sredstva za higijenu - sapune, šampone i deterdžente.

Domu zdravlja u Gračanici nedostaje kiseonik, jer se boce pune u specijalizovanom preduzeću iz Kosovske Mitrovice koje zbog blokade ne može da ga nabavi. Služba za hitnu medicinsku pomoć trenutno radi samo sa jednom bocom i pacijenti sa respiratornim, kardiovaskularnim i drugim urgentnim stanjima su ugroženi.

"S druge strane, služba intervencija opšte medicine Doma zdravlja u Gračanici, danas je potpuno redukovala primenu kiseonika, samo za pacijente sa najvišim stepenom životne ugroženosti", piše u saopštenju te ustanove.

Dom zdravlja u Gračanici je kao veliki problem izdvojio i nedostatak lekova. "Naš kolektiv je ostao bez nekih antiaritmika, antihipertenziva, lekova za inhalaciju i infuzionih rastvora, što u praksi direktno ugrožava živote svih pacijenata", saopštio je Dom zdravlja u Gračanici.
 

Preko administrativnih prelaza Branjak i Jarinje prolaze putnički automobili, kombi vozila i autobusi, ali ne i kamioni. Vozila se na prelazima zadržavaju kratko i uz rutinsku kontrolu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je danas da očekuje rešenje problema blokade plasmana srpske robe na Kosovo, nakon što se Beograd žalio članicama CEFTA sporazuma.

Ćirić je, gostujući na RTS-u, rekao da je blokadom plasmana srpske robe prekršen CEFTA sporazum i dodao da se Beograd članicama tog sporazuma žalio još 25. jula.

Ćirić je kazao da sada postoji rok od 90 dana tokom kojih nesporazum Beograda i Prištine može da bude rešen bilateralnim konsultacijama ili medijacijom.

"Ako se to ne desi Srbija može da traži međunarodnu arbitražu tokom koje može i da zatraži isplatu štete nastale zabranom uvoza", kazao je Ćirić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2011. 10:52
Posto jedan vec duzi vremenski period dolaze njihovi instruktori da nam drze kurseve u vojsci koji se cesto pretvaraju u sprdnju jer ti isti kad dodju pocrvene od sramote kad vide kolko vise neznaju od nas. Evo jedan primer kad je posle jednog predavanja americki instruktor pre vremena zavrsio cas i otiso kod nasih i njegovih sefova i reko JA OVIM LJUDIMA NE MOGU DA PREDAJEM JER VISE ZNAJU OD NAS, MA NEZNAJU NI U KARTU DA GLEDAJU BEZ GPRS UREDJAJA IDU KO GUSANI U MAGLU ETO TOLIKO O NJIHOVOM ZNANJU.
Ponedeljak 01.08.2011. 21:35
Cudna stvar...I meni fali kiseonik - ne mogu da disem koliko nam Vlada zaudara...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online