Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 29.07.2011.
15:33

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Jakšić: Beograd nas je izdao

Pod uticajem zapada vlast u Beogradu pristaće na sve! Pregovori Borka Stefanovića i ministara za KiM Gorana Bogdanovića sa predstavnicima Kfora su samo maska da se prikrije izdaja Srba na Kosovu. Za tri dana, albanski policajci i carinici su zauzeli prelaze. Dok su nas okupirali, nigde se nije mogla čuti izjava predsednika Republike Borisa Tadića, a kada je zapaljen prelaz Jarinje, oglasio se u roku od pola sata i za to optužio Srbe, kaže za "Vesti" Marko Jakšić, potpredsednik Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije.

Marko Jakšić

Kakva je situacija na prelazima Jarinje i Brnjak?
- Mirnija nego ovih dana. Ipak, nečuveno je da su na oba granična prelaza postavljeni šiptarski carinici i policajci.


Znači, Albanci su uspeli da ostvare svoj cilj?
- Smatram da je celu stvar potpomogao i šef pregovaračkog tima Borko Stefanović, zajedno sa predstavnicima vlasti iz Beograda.

Pošto su Kforovim helikopterima specijalne jedinice Rose prebačene u Jarinje i Brnjak, situacija je jasna.


Šta je jasno?
- Stefanović sve vreme pregovarao sa Kforom, i evo šta je rezultat. Carina i pečat su uslov da Srbija dobije status kandidata za EU. Čuli ste šta je kazala Edita Tahiri.


Mislite da je situacija prepuštena slučaju?
- Ovo je izdaja. Pod uticajem zapada, Beograd će pristati na sve. Ovo je samo scenario. Jer, kada im daju lične karte, saobraćajne dozvole, carinske pečate, to će značiti da su im dali državu.


Opozicija danima traži da se zakaže vanredna sednica Skupštine Srbije, ali se to ne događa.
- Pa šta ste očekivali?! Da javno građanima u parlamentu kažu kako su prodali Kosovo i izdali svoj sopstveni narod.


Da li su izdali?
- Nego šta su?! Apsolutno je glupo da tražite hitnu sednicu Saveta bezbednosti, a da ne možete da se sastanete u Beogradu. Ni u Vladi, ni u parlamentu.


U Skupštini Srbije u sredu su došli i Srbi, predstavnici Tačijeve vlade, šta to znači?
- Da, bili su, pozvala ih je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović. To nije bio neformalni sastanak, bio je sakriven od novinara i javnosti. Time je počelo uspostavljanje formalnog dijaloga srpskih i albanskih institucija.

Prljava igra

 

Kako se drže Srbi Kosovu?

- Ljudi su uplašeni i zbunjeni. Ne znaju šta da rade, dežuraju na barikadama, trude se da odbrane svoje. Strahuju da će biti proterani iz svojih kuća, ne znaju koga da slušaju, ni šta im je činiti.

 

Šta ćete preduzeti?
- Održavali smo velike proteste, stavljali blokade, dežurali noćima i na kraju se ispostavilo da je igra prljava. Branićemo ono što je naše, nećemo se predati.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2011. 22:01
Брука и срамота ко све у Србији одлучује о судбини народа,председник отишао по награду,председница скупштине тражи потписе,министри позивају на мир а народ лежи на асфалту испред тенкова,критикују нападаче и хулигане а нико не осуђује шиптарске полицајце што пребијају Србе по улицама! Триванка се хвали како је све мирно и договорено,а КФОР затвара границу,Дачић поставља полицију да случајно неко не уђе на територију покрајине Косово и помогне оним људима,лекови и храна за тај народ не може да прође јер шиптарска царина враћа све аутомобиле и камионе. Али Борко чврсто преговара са све жваком коју тако енергично жваће и мрко гледа команданта КФОРа директно у чизме!
Petak 29.07.2011. 15:40
СВИ НА ТАДИЋА И СКУПШТИНУ!!!
Petak 29.07.2011. 15:51
Hmm...a, ja se cudim kako nastadose najnovije kletve: - Dabogda ti Boris Tadic branio interese! - Dabogda naisao kamionom na Borka Stefanovica, dok sedi na balvanima, na sred puta, pa ti nestalo goriva! - Dabogda ti Jeremic bio ispred vrata! - Dabogda ti Slavica Djukic Dejanovic bila tasta pa surovala sa zenom ti iza zatvorenih vrata!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online