Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 25.07.2011.
14:13
Beta A

Srbiji tek predstoje muke sa Kosmetom

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević izjavio je da će za Srbiju narednih nekoliko godina biti izuzetno težak period zbog pojačanih pritisaka međunarodne zajednice vezanih za Kosovo i da će EU spor Beograda i Prištine koristiti kao izgovor za usporavanje prijema novih članica.

"Očekujem da će se u narednom periodu pojačati pritisak na Srbiju vezano za Kosovo i Metohiju, ali ne tako da će se to postaviti kao uslov za ulazak u EU nego pre svega u smislu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova", rekao je Pribićević agenciji Beta.

Još veći pritisak na priznavanje Kosmeta: Ognjen Pribićević

Pribićević je dodao da je taj pritisak i rezultat želje EU da se odnos Beograda i Prištine do kraja normalizuje jer EU svakako ne želi da prima u članstvo zemlje za koje ona smatra da imaju nerešene teritorijalne probleme.

"Mislim, međutim, da će to donekle biti i izgovor, s obzirom na probleme sa kojima se EU suočava, da se u jednom trenutku donekle uspori prijem novih članica", rekao je Pribićević.

Naveo je da će se pritisak na Srbiju posle hapšenja svih haških begunaca pojačavati ali ne tako da Srbija prizna Kosovo, jer pet članica EU nije priznalo Kosovo, pa je samim tim i nelogično očekivati da Srbija prizna, a pet članica ne.

"Očekujem pritisak u cilju normalizacije odnosa sa Kosovom. Očekujem izuzetno težak period za Srbiju u narednih nekoliko godina", rekao je Pribićević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2011. 14:27
О каквој нормализацији говори овај мајмун, кад су шиптари окупирали Косово и Метохију, о каквој нормализацији нам тупи Тадић кад су хрвати окупирали Републику Српску Крајину, док се не поврате вијековне српске територије и не врате браћа Срби у своја огњишта не треба нам ЕУ.
Ponedeljak 25.07.2011. 15:05
e pa dokle ce vise neki kvazi politicari,ambasadori bivsi da nam prodaju *uda za bubrege? nosite se zajedno i vi i vasa draga vam evropska unija.
Ponedeljak 25.07.2011. 16:11
Cisto sumjam da ce bit neki velik pritisak na Srbiju , trenutno je Eu okupirana svojim problemima , financiska kriza , rat u Libiji , imigranti i pitanja migracije koju je jos dodtno "otvorio" Anders Bervik itd . Kosovo je trenutno sam grba na leđima Eu za koju treba da se brine i podupire jer Eu zna dobro da Kosovo bez vanjske pomoci ne moze ni osnovno da funkcionise pa zeli sto pre da se rijesi tog problema inace sta Eu briga dobrobit siptara to jim je zadnja briga trenutno , samo ne mogu se izvuc iz tog govna u kojeg se upetljali .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online