Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 21.07.2011.
12:02
Đ. Barović - Vesti A

Ovde uhapšen? Nemamo pojma!

Sasvim suprotno od zvanične, državne verzije, prema kojoj je nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić uhapšen juče ujutro, oko 8.24 u blizini Krušedola, u ovom fruškogorskom selu, ne samo što o tome ne znaju apsolutno ništa, već većina meštana tvrde da selom "godinama" nisu prolazili nikakvi "specijalci", sem vojnika koji su smešteni u kasarnu u blizini velikog manastira.

Kasarna kod Krušedola

- Ne mogu da se zakunem. Možda je ovih dana prošla kroz sela jedna redovna policijska patrola, i to je sve. Kuća mi se nalazi baš na glavnom putu i da se nešto događalo sigurno bih video - kaže Miloš Pupovac (62), koga smo zatekli sa suprugom, u nabavci ispred jedne, od ukupno dve prodavnice u selu.


Kancelarija predsednika Mesne zajednice Zorana Markovića nalazi se u sklopu njegove kuće u kojoj drži kafanu, ali ni za živu glavu nije hteo da razgovara, već je kratko objasnio da "nema pojma o hapšenju" i zalupio ulazna vrata.


- Ko zna. Možda sam ja i usluživala tog vašeg Hadžića, a da nisam znala da je to on. Verovali ili ne, ne samo što ne znam kako izgleda, već ni zbog čega je uhapšen. Slabo gledam TV - kroz smeh priča prodavačica u trgovini u centru. - Ovo je poljoprivredni kraj. Ljudi su od jutra do sutra na zemlji. Niko nema vremena za politiku i televiziju - objašnjava ona.


I ostali s kojima smo razgovarali tvrde da Goran Hadžić nije bio njihov "komšija", a ako je i uhapšen u Krušedolu, onda to nije uradila policija.


 

Živomir Dimitrijević

- Možda se zaista ovde skrivao, ali naši specijalci ga nisu uhapsili. Ko zna ko sve švrlja ovom Srbijom, tražeći srpske glave. Ovo je sada već sramota kakva smo zemlja postali da prodajemo svoje ljude - veli, pun gneva 51-godišnji Živomir Dimitrijević. - Pa 1914. godine Srbija nije pristala na ultimatum Austro-Ugarske, a ova današnja vlast u Srbije sve proda i rasproda - veli Dimitrijević.


Držeći se strogo "zvanične verzije" da je Hadžić zapravo uhapšen na prilazu Krušedolu, zaustavili smo se na raskrsnici kod kafane Zavičaj, u mestu Banstol, koje se nalazi na starom putu od Novog Sada ka Beogradu. Ovde prodavci lubenica, voća i povrća, tvrde da im "Hadžić deluje poznato".


- Baš me je pre par minuta zvao kolega. Kaže gledao je na TV-u Hadžićeve fotografije i mnogo ga podseća na nekog Mandarića, čoveka koji se povremeno pojavljivao u Čortanovcima i s kojim smo čak nekoliko puta i pričali. Znam da mi jednom rekao da je iz Beograda i da voli da dođe. Ako je to zaista bio on, onda mu svaka čast. Ako hoćeš da se sakriješ od potere, onda dođi u Čortanovce - priča Zoran Novaković, jedan od prodavaca bostana.


Da li je šala ili ne, tek ovaj prodavac dodaje i da je "Mandarića" video, baš pre neki dan.


- Parkirao je pored kafane beli pasat i otišao da se vidi sa nekim. Delovao mi je jako ljutito, a ja se baš ponadao da je stao da bi kupio lubenicu - priča Novaković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.07.2011. 15:22
Istinu će na kraju da kažu konobari sa Briona koji su u ponedeljak služili mirotvorce iz regiona , kao i kada je Vukčević bio tamo a Mladić uhapšen. Što se tiče Mandarića Zorana, on je kum Hadžića koji je trebao da proda onu sliku Modiljanija i da mu donese pare. U Novom Sadu je nekada držao piceriju "Mandarino" i dobro poznaje okolinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online