Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 16.07.2011.
16:52
Vestionline A

Srbija plaća Kosmetu dugove za struju?

Tokom predstojeće runde razgovora u Briselu, prištinska delegacija u dijalogu sa Beogradom tražiće da srpske vlasti plate račune za struju koju je Kosovska elektroenergetska korporacija isporučila žiteljima severnog dela Kosova, nastanjenog uglavnom Srbima.

Edita Tahiri
 

To je pred nastavak dijaloga 20. i 21. Jula u Briselu najavila šefica prištinskog tima Edita Tahiri, u intervjuu prištinskom listu "Koha ditore".

"Ukoliko se složi srpska strana sa već pripremljenim predlozima, onda će Srbija morati Kosovu da plati sve dugove, za otprilike 12 godina, pomoću korišćenja linija energetske transmisije", kazala je Tahiri.

Ona je navela da predlog Prištine osim uspostavljanja "električne granice", predviđa uvođenje plaćanja električne energije i na severu južne srpske pokrajine.

Tahirijeva nije precizirala koliki je iznos koji će tražiti da Srbija plati, ali je rekla da će tačan iznos utvrditi poseban tim stručnjaka iz oblasti energetike.

"Napravili smo predračun štete, ali trenutno na tome radi jedan tim stručnjaka, kako bi dobili tačan iznos koji će biti nadoknađen Kosovu", rekla je Tahirijeva i dodala da su eksperti KEK-a proračunali da je dug za struju na severu Kosova dva miliona evra na mesečnom nivou, a 24 na godišnjem.

Tahirijeva je dodala da sa kosovske strane u predlogu još nije utvrđeno da li će dug platiti potrošači ili Vlada Srbije. "Verujem da će dug biti plaćen jer je KEK vršio snabdevanje strujom dok je novac išao u ruke srpske korporacije", dodala je Tahiri.

Ona inače veruje da će na šestoj rundi dijaloga, uz pomoć evropskog posrednika Roberta Kupera, pored energetike biti postignut novi paket dogovora sa Beogradom o pitanjima telekomunikacija, slobodne trgovine i vraćanju kopija katastarskih dokumenata.

Beograd i Prištini su tokom dosadašnjeg dijaloga uspeli da se dogovore o slobodi kretanja građana, matičnim knjigama i načelno o nostrifikaciji univerzitetskih diploma.

POVEZANE VESTI

Subota 16.07.2011. 17:03
Ona bi da im se plati, oho ho, lude li žene. A eto neka zna ta ludara da joj ja nebi naplatio u novcu ni dinara, za otimačinu Srpske zemlje. Ja bi joj naplatio životom, što u mesu što u kostima.
Subota 16.07.2011. 17:19
Koji smo mi jadan i bedan narod ovakvo ponizavanje je moguce samo kod Srba dok je Srpski narod preglup da ista uradi ili ko uvek izdan od domacih izdajica! Nije ni cudo da nam himna boze pravde jer pravde nikad biti nece niti da nam je simbol cccc jer se nikad sloziti necemo! I sve to se nam desava dok se mnogi lupaju o prsa kako su veliki Srbi i pevaju četničke pesme ma daj vise nema ko nas nije isponizavo i ko se nam ne smije i pravi budalu od naseg naroda! U picku materinu vise sve skupa ako se treba ponizavati onda da smo ljudi pa da se ponizimo pred Rusima opremimo i pokoljemo ta govna sto nas tako divlje ponizavaju i teroriziraju! A ne da se ljube noge EU 60% Srbije za EU FUUUJ!
Subota 16.07.2011. 21:28
hocemo da vam platimo, ali samo kad shiptari Srbiji plate svu struju koju nisu placali od 45-te pa do okupacije Kosova 1999-te....mozemo lako da prebijemo taj dug i ostacete nam opet jaaaaaako duzni....nece vam pomoci ni svu drogu da prodate.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online