Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 14.07.2011.
00:11
Vestionline A

Dačić: Oprezno sa severom Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da sva pitanja na severu Kosova treba sagledati u mnogo širem kontekstu i ocenio da se tamošnjom situacijom "treba pozabaviti sa velikom dozom opreza i pažljivo vući poteze".

Ivica Dačić: Priština teži da integriše sever Kosmeta
 

"Sigurno da postoji stalna težnja Prištine da sever integriše u neku svoju nezavisnu državu Kosovo. Sa druge strane postoji potreba da se odvija svakodnevni život u kojem on ne bi značio priznavanje te nove kosovske realnosti i odricanje od naše državnosti", istakao je Dačić.


Zato, svim pitanjima treba prilaziti sa velikom dozom opreza i voditi računa koje poteze povlačiti, rekao je Dačić.
 

"Trudiću se da se ovo pitanje na što bolji način reši, kako ne bi bilo posledica za stanovništvo na severu Kosova", izjavio je Dačić.
 

On je dodao da je od Evropske komisije i ljudi koji su zaduženi za Euleks zamoljeni da se ovo pitanje reši na najbolji mogući način.

"Srbiji prete tri vrste terorizma"

 

Dačić je rekao da Srbiji prete tri vrste terorizma, ali da to nisu nikakve nove informacije.

 

"Prvi je albanski terorizam koji preti da se prelije sa Kosova i Metohije, a možda i iz delova Albanije. Ta pretnja da će se preliti u neke opštine na jugu Srbije je stalna, shodno potrebama ili nekim nalozima sa strane", objasnio je Dačić.

 

Druga vrsta pretnje, ukazao je Dačić, predstavlja radikalni islam, vehabijski pokret, koji možda po obimu nema neku veliku masovnost, ali te posledice mogu da budu teške imajući u vidu da to može da bude inicijalna kapisla za neke međunacionalne sukobe u tom delu Srbije.

 

Treća vrsta su, kako je rekao, "razne ekstremističke, neonacističke ili anarhističke grupe koje bi mogle, u određenom trenutku da predstavljaju pretnju za građane Srbije". On je dodao da u poslednjih meseci nije bilo pojava terorističkih delovanja na jugu Srbije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2011. 00:21
Да ли је било коме јасно шта је весели Ивица својом изјавом заправо изјавио?
Četvrtak 14.07.2011. 08:37
Pretnja Srbiji je u rezoluciji EU o Kosmetu od 19 januara gde u tački 5 piše da razgovora o statusu nema i u tački 7 da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. To nije zahtev Prištine nego je zahtev iz Strazbura, a 12 oktobra o kandidaturi Srbije odlučuje Strazbur a ne Priština. Osnov za ovu rezoluciju je jasno naznačen kao rezolucija Srbije od 09 septembra 2010 koju je Jeremić pročitao kod UN gde Srbija prihvata sa uvažavanjem mišljenje MSP da Kosovo ima pravo da proglasi nezavisnost. Dobio je sablju da brani čast Srbije, neka krene na "politiku koja se vodi iz Kabineta predsednika" kako se prsio Tadić u Skupštini. Šta čeka, na izborima je vikao da će Kosovo braniti i oružjem.
Četvrtak 14.07.2011. 21:30
Опрезно. Како се уозбиљио. Па знамо шта се дешава тамо, већ преко 20 година, ало, земља зове Дачиће !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online