Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 13.07.2011.
20:44
Beta A

Iran oštro protestuje zbog Mićuna

Ambasada Irana u Beogradu uputila je oštar protest Ministarstvu spoljnih poslova Srbije izražavajući nezadovoljstvo zbog "neosnovanih i neodgovornih izjava" predsednika Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Dragoljuba Mićunovića o Islamskoj Republici Iran. Mićunović je poručio ambasadoru Irana da je trebalo da pročita stenogram, pre nego što je uputio protesnu notu.

Dragoljub Mićunović

Kako se navodi u protestnom pismu šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću dostavljenom Beti, ambasador Irana Abolghasem Delfi je "zatražio da se ova izjava ispravi i da se ubuduće spreči ponavljanje ovakvih neutemeljenih izjava o velikoj zemlji, kao sto je islamski Iran".

Tokom jučerašnje rasprave u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić rekao je da Skupština još nema grupu prijateljstva sa Iranom i da je od Dragoljuba Mićunovića dobio obrazloženje da je Iran nedemokratska država jer ne poštuje prava žena i jer ima smrtnu kaznu.

Ambasador Irana je "izjavu Mićunovića" ocenio kao "neosnovanu i neodgovornu" i izrazio nadu da će se "delotvornim angažovanjem" šefa diplomatije "sprečiti ponavljanje neodgovornih i zabrinjavajućih izjava" i "preduzeti mere za njihovo ispravljanje".

Delfi je u pismu naveo da Iran ima "ima jednu od najdemokratičnijih vlada u regionu Bliskog istoka, pa čak i u svetu", istakavši da Iran i Srbija imaju prijateljske odnose, zasnovane na bilateralnim interesima.

Pitanje je i da li će poslednji istup Dragoljuba Mićunovića dovesti do ponovnog sukoba njega i šefa diplomatije Vuka Jeremića koji su se već jednom oštro raspravljali u vezi sa saradnjom sa nesvrstanim zemljama.

Mićunović: Čitajte stenogram!

Predsednik skupštinskog Odbora za inostrane poslove Dragoljub Mićunović poručio je ambasadoru Irana da je trebalo da pročita stenogram, pre nego što je uputio protesnu notu srpskom ministarstvu spoljnih poslova.

Mićunović je istakao da je iznenađen što ambasador Irana nije proverio činjenice pre nego što je napisao protesno pismo.

"Na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj je bilo reči o državi Iran ja uopšte nisam bio prisutan. O tome je govorio samo poslanik DSS-a Miloš Aligrudić, navodeći u svom govoru, potpuno neistinito, da sam ja izjavio da je Iran nedemokratska država", rekao je Mićunović.

Sve to se, kaže Mićunović, lako može utvrditi uvidom u stenogram sa jučerašnje sednice, kao i uvidom u evidenciju o prisustvu poslanika u sali za sednice.

"O Iranu i karakteru njegovog režima nije bilo reči ni na Odboru za inostrane poslove, pa prema tome, potpuno je netačno i da sam u javnosti govorio o Iranu" podsetio je Mićunović.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 21:27
И ови иранци су смешни, љуте се због вербалне дијареје неке њушке која се ту и тамо `ладно патосира са столице
Sreda 13.07.2011. 21:02
Деда, стенограм може да е измени, бар ви жути знате да правите такве малверзације.
Sreda 13.07.2011. 21:07
Какав протест, смакните фуњару, и добро вама и нама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online