Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 03.07.2011.
12:48
Vestionline, Beta A

Đilas bi opet da vodi Beograd

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se ponovo kandidovati za tu funkciju i od Demokratske stranke, čiji je potpredsednik, zatražio podršku za kandidaturu.

Želi još jedan mandat: Dragan Đilas

Đilas je na izbornoj skupštini Gradskog odbora DS rekao da je Beograd spreman da bude lider u decentralizaciji i da se odrekne dela prihoda u korist nerazvijenih sredina u Srbiji.

"Za prethodne tri godine uradili smo velike stvari u Beogradu. Uspeli smo da napravimo novo lice Beograda, a prvanstveno zahvaljujući hrabrosti svih koalicionih partnera u Beogradu da naprave međusobni dogovor", kazao je Đilas.

“Pre tri godine nije bilo lako doneti odluku o formiranju gradske vlasti i našim koalicinim partnerima čestitam na hrabrosti, jer su tada stavili na stranu politička razmimoilaženja", poručio je Đilas.

On je među najvažnije stvari koje su urađene u glavnom gradu Srbije ubrojao izgradnju škola, puteva, mostova i obdaništa, navodeći da je najviše ponosan na to što se u Beogradu sada rađa mnogo više beba nego prethodnih godina i što je romskoj deci omogućana šansa za normalan i bolji život.

Aktivirati one što kritikuju od kuće

Od novog rukovodstva beogradskih demokrata Đilas očekuje da u narednom periodu rade na uključivanju u politički život onih ljudi koji to sada nisu činili i koji su bili skloni kritici.

"Moramo da uradimo sve što možemo da te ljude, koji sede kod kuće i kritikuju, uključimo u politički život. Moramo da im damo šansu i mogućnost da nešto urade", rekao je Đilas.

On je naveo da je sjajno što beogradske demokrate danas biraju nove ljude i rukovodstvo, ali i da je malo tužan što napušta mesto prvog čoveka beogradskog DS-a, jer je to najveće priznanje i čast.

Beogradski odbor DS-a danas bira novog predsednika, a jedini kandidat za to mesto je proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2011. 12:52
Чуј затражио подршку? Могу да замислим,како је то изгледало: ''- Да ли евентуално постоји неко, ко би имао нешто против моје кандидатуре и ваше несебичне подршке,за место градоначелника? Ако има нека се јави Шапићу на ''консултације'' !''....... А о резултатима рада великог шерифа,тек ће се причати у данима који предстоје.
Nedelja 03.07.2011. 13:28
Лако је у Београду бити паметан и хвалити се шта је све направљено,када је београдски буџет најјачи у Србији.Свидела се човеку власт,али и мутне радње,јер у тим силним градњама нешто претекне и у његов џеп.
Nedelja 03.07.2011. 13:14
Ne vidimo, braćo i sestre.. očigledno. Insistiramo da živimo u ničim opravdanoj nadi i da verujemo ljudima, koji nam se otvoreno smeju u lice. Koja nas budućnost čeka, ako je opservacija iz filma Džona Karpentera „Oni žive, dok mi spavamo“, izgleda tačna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online