Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.12.2009.
09:00 >> 16:47h
Vestionline A

Sneg pao, Beograd usporio

Sneg koji od ponedeljka pada izazvao je saobraćajni haos u Beogradu, kao i uvek. Nema ni jedne saobraćajnice na kojoj ne vlada velika gužva, a uži i širi centar grada su zakrčeni, pa je potreban dodatni oprez, rečeno je Tanjugu u "Žutom taksiju". U sporednim beogradskim ulicama Beograđani će sami morati da se pobrinu oko snega, jer putari u njih stižu tek kada se očiste ulice prvog prioriteta.

Beograd još spava a snežni pokrivač raste: Ulica u prestonici u utorak ujutru

Dispečer tog taksi udruženja Zorica Milić je rekla da je sneg koji neprekidno pada doveo do "saobraćajnog kolapsa", jer ni na jednoj gradskoj saobraćajnici, kao i na tradicionalno "nezgodnim mestima" saobraćaj se ne obavlja bez većih zastoja i gužvi.

Veći zastoj je u smeru ka, i iz grada, kroz naselje Krnjaču, preko Pančevačkog mosta i duž Zrenjaninskog puta, na Brankovom mostu, na potezu raskrsnica Nemanjine i Kneza Miloša. A autoput od pumpe „Zmaj“ i kolonu koja se odatle formirala u pravcu „Gazele“ ne treba ni pominjati, jer je postala svakodnevnica u svim vremenski uslovima.

Iz ulica koje nisu prioritetne u čišćenju, a koje su na usponima u ponedeljak ujutru je bilo jako teško izaći kolima. Ljudi u odelu ili dame elegantno obučene, spremljeni za posao, sa lopatama u rukama kako čiste sneg, bile su jutarnje scene iz zabačenijih delova Beograda.

Novi Sad blokiran

Sneg od oko 15 centimetara izazvao je pravi kolaps u saobraćaju i u Novom Sadu i okolnim mestima. Putevi su jedva prohodni, a probleme imaju i pešaci zbog zavejanih trotoara.
Portparol Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad Milorad Vukašinović je izjavio da svi gradski i prigradski autobusi od jutros kasne, a poseban problem je sremska strana. Saobraćaj prema Institutu u Sremskoj Kamenici i Čardaku je, praktično, obustavljen, a kritično je i na mostu "Sloboda".

Duž Futoškog puta se ide samo prvom, u najboljem slučaju drugom brzinom, a slično je i na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru Mihajla Pupina.

Prema poslednjim informacijama u glavnom gradu je na ulicama više od 100 ekipa Beograd puta. Ekipe uklanjaju sneg sa ulica prvog prioriteta, a iz gradskog sekretarijata za saobraćaj je saopšteno da će gradske službe posle čišćenja ulica prvog prioriteta, preći na raščišćavanje i drugih saobraćajnica.

Na putevima u Srbiji ima od pet do 30 centimetara snega, ali neprohodnih puteva nema, saopštilo je u utorak preduzeće "Putevi Srbije", preporučujući opreznu vožnju.

Na državnim putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta (autoputevi, poluautoputevi, glavni i regionalni magistralni putni pravci) kolovozi su vlažni, snega ima od pet do 10 centimetara i saobraćaj se odvija otežano.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima, Kopaoniku, Tari, Zlatiboru, Divčibare su prohodni i redovno se čiste.
 

Upućen je i apel građanima da preuzmu besplatnu so koja je obezbeđena i predviđena za posipanje ispred zgrada, kako bi se izbegle povrede kojih je u proteklim godinama bilo u većem broju.

Kako je rečeno Tanjugu u Saobraćajnoj policiji Jagodine svi lokalni, regionalni i magistralni putevi, uključujući i deonicu autoputa Beograd - Niš kroz Pomoravlje su prohodni i stalno se čiste. Saobraćaj je otežan, dešavaju se i lakši udesi, ali nema prekida u njegovom odvijanju.

Svi putevi u Jadru i Podrinju su prohodni, uključujući i magistralne pravce od Loznice prema Šapcu, Malom Zvorniku i Republici Srpskoj i ka Valjevu.
Sneg koji od juče u Loznici neprekidno pada dostigao je visinu od 26 centimetara, a iz Saobraćajne policije preporučuju učesnicima u saobraćaju budu dodatno pažljivi.

Snežne padavine su prošle noći izazvale prekide električne energije na dalekovodima na području Ljubovije, Malog Zvornika i Loznice, a neka mesta u Jadru, kao i pojedni delovi Loznice bez struje su i danas. Na njihovom otklanjanju neprekidno rade dežurne ekipe "Elektropodrinja".

Na području Čelareva, Bačkog Petrovca, Bača, Bačke Palanke, Beočina formirao se snežni pokrivač debljine više od 15 santimetara. Svi regionalni, magistralni i lokalni putevi su očišćeni i prohodni za saobraćaj.

Putari napominju da na kolovozu ima zadržanog snega i, s obzirom da sneg i dalje pada, vozačima skreću pažnju na opreznu vožnju uz obaveznu zimsku opremu.
 

Svi regionalni i magistralni putni pravci u Šumadiji i Pomoravlju su prohodni, rečeno je Tanjugu u Preduzeću za puteve Kragujevac koje brine o putevima dužine 830 kilometara.

U tom preduzeću kažu da nešto više snega, kao i uvek u zimskom periodu ima na relaciji Svetinja -Šatornje, ali se i na toj magistralnoj deonici ka Topoli saobraćaj odvija bez zastoja. U Kragujevcu i prigradskim naseljima saobraćaj se, takođe, odvija bez zastoja ali usporeno.

Tokom noći očišćena je i pista Beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Za sada nije otkazan ni jedan polazak niti dolazak, a u Auto moto savezu Srbije kažu da su svi glavni pravci u zemlji prohodni.

Meteorolozi i za utorak kao i nekoliko narednih dana najavljuju hladno vreme sa snegom, a zbog očekivanih temperatura ispod nule moguća je poledica. Zbog toga se svu upozoravaju da pažljivo hodaju i voze.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online