Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 28.06.2011.
20:43
Beta A

Drašković: Kosovo se brani u Srbiji

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da Srbija mora da prihvati realnost na Kosovu i da tu teritoriju brani smanjenjem nezaposlenosti i siromaštva i rešavanja drugih problema građana.

Drašković: Prihvatiti realnost na Kosovu
 

Drašković je na obeležavanju stranačke slave Vidovdan u Beogradu poručio da se Kosovo brani u Srbiji tako što će se Srbija okrenuti rešavanju sopstvenih muka i nevolja, uspostavljati evropske vrednosti i vratiti osmeh na lice ljudi.

"Snažimo Srbiju da bude svaki dan jača. To je put kako da branimo Kosovo", poručio je Drašković i naveo da Srbija na Kosovu može da brani Srbe, manastire i istorijske spomenike.

"Ne smemo voditi politiku koja će od Kosova praviti kamen oko vrata Srbiji", rekao je Drašković uz ocenu da Kosovo nikada nije bilo kamen oko vrata Srbije već podstrek za napredak.

Kako je ocenio, u Srbiji niko nije nadležan ni da prizna ni da ne prizna nezavisnost Kosova, "jer je u svakoj ćeliji svakog Srbina utkano verovanje da je Kosovo Srbija".

"Mnogi u Srbiji neće danas da vide da na Kosovu više od 90 odsto građana nisu Srbi i da ne prihvataju Srbiju kao svoju državu i da na toj teritoriji nema znakova državnog prisustva Srbije", ukazao je on i naveo da se proglašavanjem Rezolucije UN 1244 za tapiju suvereniteta Srbija "hvata za jednu paučinu".

"Pričati o suverenitu, a suvereniteta nema i voditi politiku odbrane onoga što nema, nije dobro za Srbiju, srpski naord i Srbe na Kosovu", poručio je Drašković.

Na slavi SPO bili su predstavnici diplomatskog kora, među kojima i nemački ambasador Volfgang Mas i predstavnici političkih stranaka - Dragan Đilas, Dušan Petrović, Rasim Ljajić, Nenad Čanak i Miroljub Albijanić.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 20:55
Ево и ова луда од Драшковића Вука помиње "европске вредности" и неопходност њиховог васпостављања, па ме занима јел има неко списак, листу, било шта...тих фамозних "европских вредности"...? Тек да и ја спознам тај феномен и да видим какве веће вредности (осим материјалних!) они имају а ми немамо, па ето, тек треба да их успоставимо.
Utorak 28.06.2011. 20:47
pametniji si kada cutis,ko tebe sta pita Draskovicu?Dosta si ti klecao po Vasingtonu znamo te dobro i jeo iz istog tanjira sa demoNkratama nogov svetskog poretka
Utorak 28.06.2011. 21:22
Koji strah od Haga govori iz ovog ljigavca koji je vikao da se Srbija brani u Kninu i slao ljude u Srpsku Dobrovoljačku Gardu kod pokojnog Giške u Gospić. Kao Ministar spoljnjih poslova kod Miloševića odjednom je u sred bombardovanja 1999 kao papagaj ponavljao da na Kosmet treba pustiti snage NATO pod okriljem UN, da su to naši prijatelji koji će zaštiti srpsko stanovništvo. Krsna slava njegove stranke je 25 maj kada je rođen onaj u kojeg se kleo dok taj nije umro, pa je brzo pretrčao kod Ravnogoraca.. Treba zabraniti da se u Srbiji bave politikom oni koji nisu u Srbiji bar 3 kolena. Srećom ovaj je jalov.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online