Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.06.2011.
16:24
Blic A

SDP: Ugljanin proneverio 18 miliona evra

Lokalne vlasti u Novom Pazaru, koje čine Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića i Demokratska stranka, optužile su Sulejmana Ugljanina, lidera SDA i ministra bez portfelja, i dvadeset njegovih najbližih saradnika za malverzacije koje su novopazarsku kasu oštetile za čak 18 miliona evra.

Ministar bez portfelja: Sulejman Ugljanin
 

Komisija za preispitivanje i analizu rada bivše vlasti u Novom Pazaru, formirana pre tri godine, prosledila je juče izveštaj sa, kako kažu, dokazima o malverzacijama bivših lokalnih zvaničnika i optužila ih da su za osam godina (od 2000. do 2008) oštetili grad za najmanje jedan godišnji budžet. Sulejman Ugljanin bio je gradonačelnik Novog Pazara od 2004. do 2008, a njegova prethodnica na tom mestu Vasvija Gusinac, članica SDA i jedna od najbližih Ugljaninovih saradnica.


- Ministar Ugljanin je celog dana na sastancima i javiće se kad bude mogao. Inače, nikakav izveštaj nismo videli i pitanje je da li ga je radila stranačka komisija ili neka nezavisna revozorska kuća - rekli su za “Blic” u kabinetu ministra bez portfelja.


U Novom Pazaru je donedavno buktao sukob između predstavnika SDA i SDP, čiji lideri sede u republičkoj Vladi. Juče, međutim, niko od njih nije bio dostupan za komentare na pitanje da li je ponovo obnovljen stari sukob ili je zaista u pitanju pre svega iskorenjivanje korupcije.


U izveštaju od oko 70 stranica, navodi se da je grupa od oko 20 lica tokom dva mandata vlasti u opštini Novi Pazar oštetila budžet fiktivnim izvođenjem radova, falsifikovanjem dokumentacije o izvođenju radova, nameštanjem poslova, kao i putem protivzakonitih ugovora i odluka.


Među 20 lica koja se okrivljuju za ova dela, pored tadašnjeg predsednika opštine, jesu i njegovi tadašnji najbliži saradnici i direktori javnih preduzeća.


U izveštaju se navodi da su najveću štetu zbog zloupotreba prilikom izgradnje infrastrukture, sportskih i drugih objekata, lokalnih puteva i ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i prodaje nekretnina pretrpeli opštinski budžet, Javno preduzeće “Zavod za urbanizam izgradnju i uređivanje opštine Novi Pazar“, Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija“ i Sportski centar.


Azem Hajdarević, član ove komisije i Stranke za Sandžak, kaže da će izveštaj uskoro proslediti ministarki pravde Snežani Malović.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.06.2011. 17:44
suljo, suljo. ma, reci da lazu, inace ce da poverujemo.
Sreda 22.06.2011. 19:14
Значи још је остало 29 политичара за апсану :) Први пада или ????
Sreda 22.06.2011. 18:38
Pogledajte mu facu, sve govori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online