Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 21.06.2011.
15:08
Vestionline A

"Srbija će odgovoriti na sve izazove EU"

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izrazila je danas uverenje da će Srbija uspeti da odgovori na preostale izazove i dobije pozitivno mišljenje o zahtevu za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije: Milica Delević
 

"To ne znači da će Srbija 12. oktobra, u trenutku kada se to mišljenje objavi, biti potpuno uređena zemlja i da će se svi politički procesi koji su sada u toku uspešno okončati", rekla je Delević u Skupštini Srbije na okruglom stolu o upravljanju krizama u EU.

Prema njenim rečima, mišljenje Evropske komisije zavisiće od toga šta je Srbija uspela da uradi i koliko posla je završeno u predviđenom roku, kao i od utiska kojom brzinom će unutrašnje reforme biti nastavljene posle 12. oktobra.

Ona je ocenila da je za proces proširenja EU i za ceo region dobro okončanje pristupnih pregovora Hrvatske, ali da je izazov to što u tom trenutku nema nijedne zemlje regiona koja pregovara o ulasku u EU.

"Trenutak objavljivanja mišljenja o zahtevu Srbije za članstvo koji će se poklopiti sa izveštajima za druge zemlje zapadnog Balkana, može da promeni dramatično situaciju i da se ođednom nađe više zemalja pred početkom pregovora za članstvo", rekla je Delević.

Govoreći o očekivanjima EU u pogledu ispunjenosti uslova za prijem novih članica, Delević je rekla da je za Srbiju najveći izazov da privuče pažnju kao neko ko može da uspostavi dinamiku unutrašnjeg reformskog procesa i doprinese stabilizaciji prilika u regionu.

Ona je dodala da su ciljevi Srbije i EU ostali isti, po pitanju prijema u članstvo i proširenja EU na ceo region, ali da su se u proteklih nekoliko godina promenile okolnosti u kojima se taj cilj ostvaruje.

Dodala je da je Srbija uspela da odgovori brojnim političkim izazovima koji su se ukrštali sa njenim evropskim putem i da su se u poslednjih nekoliko godina zbog usklađivanja sa evropskim standardima dogodile praktične promene od kojih najviše koristi imaju građani.

"Svi politički izazovi na neki način preplitali su se sa evropskim putem, iako je suština tog puta unutrašnji reformski proces i obezbeđivanje političke klime i podrške za sprovođenje tih reformi", kazala je Delević.

Okrugli sto "Mehanizmi za upravljanje krizama u EU" organizovali su Skupština Srbije i Nacionalni demokratski institut.

Utorak 21.06.2011. 16:14
NE U EU! to su govna nacisticka koja su nam ubijala decu
Utorak 21.06.2011. 16:10
crnogorski direktori i direktorke nas vode u srecniju buducnost?
Utorak 21.06.2011. 16:16
Deset godina kradu i lažu, postalli šampioni po korupciji a sada naprasno u trku rešavaju sve. To može da prođe samo kod onih koji veruju da Tadić i Dinkić imaju 4 milijarde evra da isplate 4 miliona ljudi po 1000 evra. Uletela i Albanija u finiš sa Crnom Gorom , pa Montanjari odoše a one poslali da se spreme za popravni. Žuti nisu svesni da EU ne treba ovaj užasni problem dok im kuća gori.Ili misle da se ne zna za sve malverzacije pored onolikih stranih agenata po Srbiji. Pa ne traže oni dokaze za Mladića nego za Tadića, jasno je to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online