Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 14.06.2011.
21:41 >> 06:54h
Fonet A

Hodžaj: Tadić nije kriv

"Predsednik Srbije Boris Tadić nije odgovoran za kosovsku nezavisnost, već je to 'zasluga' Slobodana Miloševića, a što pre Tadić to razjasni građanima Srbije, biće bolje za sve", izjavio je Enver Hodžaj šef diplomatije samoproglašene države Kosovo u intervjuu za list "Danas".

Hodžaj: Srbija hoće da kupi, a u stvari gubi vreme

On je ocenio da je "dijalog između Republike Kosovo i Republike Srbije veoma važan instrument za unapređenje života ljudi. Važan je i za normalizaciju odnosa između dve zemlje i za njihovu pripremu za pristupanje Evropskoj uniji".


Na osnovu poslednjih sastanaka, kako je rekao, "sada smo spremni za potpisivanje nekoliko sporazuma u vezi sa slobodom kretanja, trgovinom i ekonomskim odnosima, telekomunikacijama, energetikom". Hodžaj kaže da datum potpisivanja i sadržinu tih dokumenata treba da saopšte ljudi koji su direktno uključeni u proces dijaloga.


Povodom odlaganja pete runde dijaloga Priština - Beograd, Hodžaj je rekao da je istina da srpska strana zapravo nije bila spremna da uzme učešće na sastanku najavljenom za sredinu juna.


"Koliko shvatamo, pristup Beograda je da odlaže, da kupuje, izgubi, vreme, a ne da dođemo do efikasnih rešenja. Nešto kao s Ratkom Mladićem, koji je uhapšen posle 16 godina. Dugo vremena je vlada u Beogradu znala gde se on krije. Uhapšen je praktično u poslednjem trenutku", ocenio je on.


"Mislim da Srbija ima takav pristup i u procesu dijaloga s Kosovom", rekao je Hodžaj i dodao "odlagaće sve koliko bude mogla, da bismo došli do rešenja u finalnoj fazi".

Hodžaj je istakao da su svi predlozi i ideje o promeni granica, razmeni teritorija, stvaranju monoetničkih država veoma opasne i mogu da ugroze bezbednost i stabilnost ne samo našeg regiona.

"Ako na Balkanu ponovo počnu podele, ko zna gde će se i kako završiti. To su rešenja koja nikada nećemo prihvatiti. To su ideje koje pripadaju prošlosti, devedesetim godinama. Kosovo je danas nezavisno koliko i, recimo, Slovenija ili Hrvatska. Tako će zauvek ostati", istakao je Hodžaj.

"Nikad nećemo prihvatiti tu vrstu ideja i one su veoma, veoma opasne", kazao je Hodžaj. "Naša vizija je da imamo multietničku državu i heterogeno društvo, kao što smo uvek imali."

Srbija nema ideju

 

Hodžaj izjavio je da je vreme da političari u Beogradu objasne građanima da je Kosovo nezavisno i da će zauvek tako ostati.

 

Hodžaj je rekao da mu se čini da Tadić od ponedeljka do petka izađe sa pet različitih ideja o Kosovu, što, kako je naveo, govori, da Srbija ne zna šta da radi.

 

"To mi govori da Srbija zapravo nema ideju šta joj je činiti, odnosno da priprema svoju javnost za priznanje nezavisnosti", rekao je prištinski ministar.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.06.2011. 21:52
A mi treba da samo kimnemo glavom.Ovi Albanci su posebni-Sui Generis.Odabrani narod. Pa svako bi hteo da bude kao oni. Mora samo da im se nesto vec sapnulo na uvo-Kosmet =Krajina=Herceg Bosna. Koliko jednima, toliko drugima. S tim jos da prvo moraju da postanu narod u Srbiji. RS je jedini pravni subjekt priznat celim svetom. Ostajete li vi-ostaju i ostali, idete li vi-idu i ostali, delite li vi-dele i ostali Svet se menja, znate to vi kao i Tadici, strah nestaje jer dolaze novi horizonti znanja i mogucnosti se sire. Svaka odluka vlade mora na referendum ili na medjunarodnu konferenciju pod UNom. Da podsetim, 70% svojine na Kosmetu je srbsko.
Utorak 14.06.2011. 22:08
Тадића подржавају његови пријатељи,као што је овај.
Utorak 14.06.2011. 21:58
Како слаткоречиво прича. Шта ће бити када више не буду требали американцима?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online