Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.06.2011.
08:47 >> 13:54h
Vestionline A

Policija prekinula štrajk

Štrajkači, zaposleni u MUP-u Srbije prekinuli su štrajk posle šest sati obustave rada kada im je uplaćena prva rata dugovanja. Zbog štrajka lična dokumenta su se izdavala samo hitnim slučajevima.

Policija je jutros stupila u štrajk
 

Štrajk članova Policijskog sindikata Srbije prekinut je oko 13 časova, kada je zaposlenima isplaćena prva rata zaostale prinadležnosti. Policija je jutros, uprkos dogovoru rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika Policijskog sindikata Srbije (PSS), stupila u štrajk kao što je najavljeno pre par dana.

Tokom štrajka bio je uspostavljen minimum procesa rada, koji podrazumeva da se lična dokumenta izdaju samo u hitnim slučajevima, uprava saobraćajne policije radila je samo po pozivu građana, dok je na državnim prelazima bila pojačana kontrola ljudi, vozila i prtljaga.

Šest, od ukupno sedam, udruženih policijskih sindikata odlučilo je da odustane od štrajka pošto su, pre par dana,postigli dogovor sa ministrom Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog položaja policajaca. Od štrajka su odustali Sindikat policije Srbije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Policijski sindikat Vojvodine, Sindikat policije istočne Srbije, Sindikat vatrogasaca Srbije i Sindikat srpske policije.

Kako je, najavljujući obustavu rada još 11. juna, rekao predsednik PSS Veljko Mijailović, Sindikat traži i donošenje Rešenja o mirnom rešavanju radnih sporova, kako bi se izjednačio položaj radnika MUP-a sa ostalim državnim službenicima.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je juče, tokom proslave Dane MUP-a, da u zahtevima sindikata policije za poboljšanje materijalnog položaja ne postoje dve strane i da je neophodno poboljšati materijalni položaj pripadnika MUP i policije, naglasivši da ulaganja u policiju predstavljaju investiciju u bezbednost države i odbranu i očuvanje nacionalnih interesa.

Predstavnici sedam sindikata policije, među kojima je jedini reprezentativan Nezavisni sindikat policije, u četvrtak su postigli dogovor sa Dačićem o otkazivanju štrajka, koji su bili zakazali za petak, 10. jun.

Osnovni sindikalni zahtevi bili su gotovo identični - isplata sredstava za poboljšanje materijalnog statusa policajaca, primena Posebnog kolektivnog ugovora i završetak nacrta izmene Zakona o policiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.06.2011. 10:58
Опростићу вам све кад се дигнете на оружје.
Ponedeljak 13.06.2011. 13:49
prosvjeta može biti u štrajku mjesecima da se ništa ne desi a o ostalim da i ne pričamo.
Ponedeljak 13.06.2011. 13:45
Е фино су се договорили. Дао Дајчић закрпе за лактове и колена и мрш на радна места у панталонама трофртаљкама, да пендречиш и шутираш народ и служиш издајничким владарима демократама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online