Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.06.2011.
06:39
Večernje novosti A

"Ko promeni stranku biće žigosan"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je da će se usvajanje Zakona o izboru narodnih poslanika, iako su funkcioneri mnogih stranaka rekli da će ukidanje blanko ostavki uneti haos, povoljno odrziti na politički život.

"Neko ko zloupotrebi pravilo da je poslanik vlasnik mandata i pređe u drugu stranku - biće žigosan. Na sledećim izborima ga neće biti. Mislim da se partije plaše zloupotreba poslanika, ali ćemo zato morati da vodimo računa ko će se naći na izbornim listama", kazala je Dejanovićeva za "Večernje novosti".

Veruje u uspeh parlamenta: Slavica Đukić-Dejanović

Ona je kazala da će skupštinske klupe biti pune i tokom leta, kako bi se usvojili svi zakoni koji su uslov za evropski put Srbije.

Jasno je da još ima mnogo posla i da će parlament teško uspeti da ispuni zadate rokove, pogotovo kada je reč o zakonima o javnoj svojini i restituciji, koji su trenutno najteža barijera, kazala je Dejanovićeva.

"Mislim da ćemo o tekstu o javnoj svojini raspravljati tokom jula. Do tada bi trebalo da stigne i akt o restituciji, ali je moguće da ćemo o njemu polemisati u septembru", rekla je Dejanovićeva.

Na pitanje veruje li da je optimizam vlasti da će Srbija dobiti kandidaturu za članstvo u EU na jesen opravdan, Dejenovićeva je odgovoruila da "još dosta toga treba da se učini".

"Najveći posao nas čeka oko donošenja zakona o pitanjima svojine i restitucije. Nadam se da kandidatura neće biti sporna", kazala je ona.

“Ne možemo biti slepi oko Kosmeta“

Predsednica parlamenta je na primedbu "Novosti" da lider njene stranke Ivica Dačić sve češće istupa sa idejom da je podela Kosmeta najbolje rešenje, izjavila da se ne možemo se praviti slepi kada je u pitanju sudbina Kosova i Metohije.

"Kao stranka nismo se o tome izjašnjavali. Držimo se stava da je Kosovo sastavni deo Srbije, ali je realnost takva da ne možemo biti slepi. Ljudi u pokrajini žive loše. Mora se razgovarati da bude bolje. Dijalog Beograda i Prištine je dobar, ali ne može se sve svesti samo na taj dijalog. Mora biti još inicijativa", kazala je Dejanovićeva.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2011. 09:22
ti si zigosana. samo ti to jos nisu rekli. ali mi znamo, mi gradjani srbije. za tvoju utehu, nisi jedina. sad nam je lakse prepoznati vas.
Subota 11.06.2011. 07:14
Sto ne mozes objasniti recima,neces ni stapom. Zigosani ste svi vi za sva vremena bar kod jednog dela srbskog naroda koji pametno razmislja,a i ostalima ce doci iz d...ta u glavu pa necete znati gde se sakriti.
Subota 11.06.2011. 09:20
Njena stranka je nastupila sa programom da će oružjem braniti Kosmet i da su srpski generali heroji a ne zločinci. Osvojili glasove penzionera i naroda koji su bili za Miloševića i onda kolektivno prešli kod Tadića. Naravno da su žigosani, a to će videti na izborima. Tražiće izlaz kada nastupe na Tadićevoj listi ZES, ali kao SPS jer će Krkobabić izaći samostalno da proba bar malo da spase dušu pred Bogom jer ga onaj čeka već duže vreme. Onda na brisanom prostoru ostaju Dinkić, Čedomor, Čanak, Palma i naravno Nikolić koji će štrajkovati glađu dok ne bude premijer - isto sve kao za datum izbora. Na drugoj strani Šešelj i Koštunica u centru a na krilima Obraz i Dveri. Zadnji boj za Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online