Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.06.2011.
13:23
Đ. Janković - Vesti A

U Srbiji zbog Vidića i Đokovića

Južnokorejac Sang Ho Park (26) došao je u Vukov Tršić zbog Nemanje Vidića i Novaka Đokovića. Kaže da je morao da upozna ljude i državu iz koje su ove dve sportske zvezde.

Sang Ho Park

On je jedan od desetak stranaca koji su došli na ovogodišnji dvonedeljni međunarodni volonterski radni Eko-kamp Tršić 2011, od 31. maja do 14. juna, a tu su i mladi iz Poljske, Velike Britanije, Japana, Slovačke, Francuske i profesorka nemačkog iz Finske, Kirsten Jokisako.

Prema rečima lidera kampa Vladimira Novakovića, volonteri su se odmah bacili na posao, pa su već očistili deo staza i trenutno prave biciklističku stazu za takmičenje maunti bajkova.


- Nadamo se da će nas vreme poslužiti da uradimo sve što smo nameravali.

Čistićemo pešačke šumske staze, uklanjati mini-deponije, postaviti više upozorenja da se ne baca smeće i putokaza, urediti nekoliko odmorišta i raditi na podizanju ekološke svesti kod lokalnog stanovništva - kaže on.


U Tršić je iz Pariza došao Kaita Musa (26) koji je po zanimanju kuvar. Ovo mu je 16 volonterski kamp, pa može da pravi poređenja.


- Ovde je veoma lepo, prirodom sam oduševljen. Za kamp sam saznao iz medija i pošto dosad nisam bio u ovom delu Evrope, eto me u Srbiji - kaže Musa.

Zastava iz Nemačke

 

U Tršić je stigla posebno dizajnirana zastava koja putuje po svetu u kampanji Alijanse evropskih volonterskih servisa pod nazivom Flag tour. U Tršić je stigla iz Nemačke, a posle sedam dana volonterka iz Srbije odneće je na kamp u Indiju.

Učesnici kampa


Ovakvi kampovi nisu rezervisani samo za mlade što potvrđuje gospođa Kirsten, profesorka nemačkog iz Finske.


- U Srbiji sam prošle godine bila na dva ovakva kampa, a sada sam stigla i u Tršić u kojem ću naredne nedelje proslaviti svoj 55. rođendan. Volontarizam nije rezervisan samo za mlade, sa kojima ovde radim ravnopravno već i za nas nešto starije. Tako sam na jednom kampu upoznala volontera od 80 godina - kaže ona.


Aleksandra Miletić, iz lozničke Kancelarije za mlade, kaže da je ovo prvi ovogodišnji međunarodni volonterski kamp u Srbiji, a održava se četvrtu godinu zaredom.

Organizuje se uz podršku i pomoć Mladih istraživača Srbije, a realizuju ga Udruženje domaćina Tršić, Omladinski kreativni klub i loznička Kancelarija za mlade. Kamp je deo projekta Eko Cycle - 201,. koji sa oko 17.000 dolara finansira Američka ambasada u Beogradu.


Volonteri iz inostranstva smešteni su u konaku "Mišić", u blizini Vukove spomen-kuće, odakle idu da rade, ali i posećuju kulturno-istorijske znamenitosti ovoga kraja. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online