Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 05.06.2011.
20:19
Beta A

Čanak: Ćosića da stigne pravda

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike. "Krajnje je vreme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić", rekao je Čanak za novosadski "Dnevnik".

Čanak je rekao da je odlukom Ustavnog suda o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj prvi put u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo, a kako je ocenio, to ukazuje i da je država konačno odlučila da se obračuna s korenima fašizma.

Nenad Čanak i Dobrica Ćosić

- U tom kontekstu ne vidim ništa sporno u tome da se pozovu na odgovornost oni koji su, od pisanja Memoranduma SANU, podjarivali najgore moguće zablude, koje su se posle plaćale potocima krvi i nebrojenim glavama, životima i sudbinama na prostoru Zapadnog Balkana - rekao je Čanak.

DSS: Čanak je karikatura totalitarnih ideologija

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas javnost da osudi Nenada Čanka zbog, kako tvrde, primitivnog i ostrašćenog napada na Dobricu Ćosića.

- Pozivamo javnost da najoštrije osudi pravo nasilje i govor mržnje Nenada Čanka koji je izlio na jednog od najvećih srpskih pisaca Dobricu Ćosića. Primitivan i ostrašćen napad i sraman pokušaj da se Dobrica Ćosić poveže sa idejom nacizma najviše govori i otkriva istinu da je sam Nenad Čanak u svom mentalnom sklopu karikatura totalitarnih ideologija - rekao je portparol DSS Petar Petković.

Nedelja 05.06.2011. 20:48
Drug Čanak kao sin ličkog koloniste i komunističkog funkcionera je i sam bio član ozloglašenog komunističkog udruženja zvanog KPJ koje je 1945 gurnulo Srbiju u živo blato. Pobili su sve što je bilo od domaćina i oteli im imovinu a u Srbiji ubili Boga. Presvukli se naprasno 1989 godine neki u nacinaliste neki u evropejce pa ko je šta ugrabio Nesretni Dobrica je od nekadašnjeg Titovog saputnika na "Galebu" u međuvremenu isto tako promenio šinjel jer je svestan šta je radio dok je bio uzoran komunista sa nadimkom "sekirica". Treba doneti zakon da onaj ko je bio član tog zločinačkog udruženja ne može više da učestvuje u javnom životu Srbije i bio bi mir u kući. Žive od lova u mutnom.
Nedelja 05.06.2011. 20:36
sto se mene tice mogu obojica da igraju valcer u zabeli.
Nedelja 05.06.2011. 20:37
dese kerova da mu se najedu od glave,toliko ima masti....holesterol mu udario u glavu,dokle ce da pljuje po zemlji u kojoj zivi...dokle ce da mu dajete paznju u medijima,pa ova gnjida to ni u kom slucaju ne zasluzuje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online