Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.06.2011.
03:31
Beta A

Na Kosmetu "kiparski model"

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da Priština pritiscima na sever Kosova pokušava da pojača svoju pregovaračku poziciju u dijalogu sa Beogradom, ali da Srbija zbog toga ne namerava da napusti razgovore.

Ivanović je kazao da je među pritiscima i rotacija policijskih komandira na severu Kosmeta, koja je izvršena bez saglasnosti lokalne srpske zajednice.

Dodao je da je kosovska policija obavezna na konsultacije sa lokalnom samoupravom i Zakonom o policiji i Ahtisarijevim planom.
 

"Neizbežno je da se sever definiše. Nezibežno je da se prihvati realnost da Srbi koji žive na severu neće prihvatiti suverenitet Prištine na način na koji to oni (prištinski zvaničnici) očekuju", rekao je Ivanović.

On je ocenio da Srbima na severu nije moguće nametnuti prištinske institucije.


"Demonstracija sile koju sprovodi kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazuje da Priština tom arogancijom želi ili da ispovocira našu stranu ili da dobije jeftine političke poene pokazujući kako sve može", kazao je državni sekretar.
 

Kiparski model


Ivanović je naveo da "kosovska nezavisnost ne vredi puno dok je Srbija ne prizna", zbog čega će pre ili kasnije status Kosova morati da dođe na dnevni red.

 

"Zagovaram kiparski model - da čitava Srbija sa Kosovom bude članica EU, a da se evropsko zakonodavstvo ne primenjuje na teritoriji Kosova dok mi ne postignemo sporazum", kazao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.06.2011. 07:59
Dragi Oliverice Ivanoviću, ti ne zagovaraš Kiparski model, već pominjući Ahtisarijev plan zaobilaznim načinom priznaješ nezavisnost. Zar nije Ahtisarijev plan pravljen za nezavisnost Kosova, a ti ga sada u svom komentaru pominješ. Ako ne znaš ili nećeš na pravi način da braniš Kosovo. bar se ne javljaj.
Nedelja 05.06.2011. 14:21
Tako je to kada niko u Skupštini Srbije neće da pokrene pitanje rezolucije Parlamenta Evrope o Kosmetu od 19 januara u kojem lepo piše u tački 5 da razgovora o statusu nema i u tački 7 da Srbija mora da rasformira paralelene organe. Ovako sada kao na Šabačkom vašaru svaki čas druga kombinacija dok na kraju ne bude kud krava tu i uže. Lepo ćemo obeležiti 100 godina od Balkanskih ratova i oslobođenja Kosmeta, ima kosti da se tresu u grobovima izginule vojske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online