Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 04.06.2011.
03:48 >> 17:18h
Vestionline A

Srbiju čistilo 270.000 volontera!

Akcija Veliko spremanje Srbije, tokom koje je više od 270.000 volontera čistilo preko 3.000 lokacija u 169 opština, bila je uspešna i premašila je sva očekivanja, izjavio je ministar životne sredine Oliver Dulić.

"Lokacije za čišćenje odredili su građani njihovim prijavljivanjem na portalu www.ocistimosrbiju.rs. Akcija se održava po drugi put i to u godini koja je proglašena Evropskom godinom volontiranja", naveo je Dulić.

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja organizovalo je Veliko spremanje Srbije na teritoriji cele Republike u okviru akcije Očistimo Srbiju, uoči Dana zaštite životne sredine 5. juna, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U Beogradu je akcija počela čišćenjem prostora iza Lastine autobuske stanice i poteza ispod Starog železničkog mosta, Gazele i Brankovog mosta.

Na toj lokaciji je učestvovalo oko 1.000 volontera opštine Stari grad, Ministarstva, Izviđača, JKP Gradske Čistoće, Zelenila Beograd, Beogradskog vodovoda i kanalizacije, zaposleni u železnicama, Telekomu, volonteri Sekopaka.

"Uveren sam da će mnoge lokacije u Srbiji posle današnjeg čišćenja biti najčistije u poslednjih nekoliko decenija i nadamo se da će akcija postati tradicionalna", istakao je Dulić.

U akciji čišćenja lokacija u okolini Železničke stanice Novi Beograd i Belvila, učestvovao je i gradonačelik Beograda Dragan Đilas.

"Podržali smo akciju na čitavoj teritoriji Grada. Apelujem na sugrađane da briga o zaštiti životne sredine ne bude samo danas iskazana, već i u buduće", poručio je Đilas.

Divlje deponije kod pijace Kvantaš uklanjala je mehanizacija preduzeća Gradska Čistoća, Zelenila Beograd, Beogradskog vodovoda i kanalizacije, Beograd puta i Beogradskih elektrana.


Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da će u saradnji sa Ministarstom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja početkom naredne školske godine učenicima od prvog do četvrtog razreda podeliti ekološki bukvar, navodi se u saopštenju.


U prošlogodišnjoj akciji, čiji je cilj bio da očisti divlje deponije i podigne svest građana o neophodnosti očuvanja životne sredine, očišćene su 3.842 lokacije, iz prirode je uklonjeno više od 100.000 kubnih metara otpada, a u akciji je učestvovalo više od 208.000 građana.

Subota 04.06.2011. 08:32
Ocistimo Srbiju od izdajica,laznih patriota,kriminala,koji dovedose Srbiju na rub provalije i rasprodaju je u bescenje.
Subota 04.06.2011. 18:39
Bolje je da mi Srbiju cistimo nego Albanci,sta se prica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online