Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.06.2011.
14:38 >> 19:52h
Beta, Vestionline A

Odblokiran put Pančevo-Beograd

Poljoprivrednici su danas posle 17 sati uklonili svoje traktore i odblokirali novi put od Pančeva ka Beogradu. Stari put koji povezuje ova dva grada i dalje je u blokadi. U Novom Sadu jutros oko 10.30 pušten je u saobraćaj put za Čenej, dok su centar grada ispred Banovine, kao i putevi za Temerin i Rumenku još pod blokadom.

Ovih dana nije lako putovati Vojvodinom
 

Pančevački poljoprivrednici su popodne svoje traktore parkirali pored tog puta, očekujući dogovor svojih predstavnika sa Vladom, posle čega će se konsultovati o daljim koracima.

Stari put ka Beoradu i put ka Opovu su i dalje u blokadi, ali postoji mogućnost da večeras i ti putni pravci budu slobodni za saobraćaj.

Predstavnici udruženja poljoprivrednika krenuli danas pre podne u Novi Sad da bi se sa kolegama konsultovali o daljim potezima, posle odluke Vlade Srbije o odobrenju subvencija za repromaterijal za 2011. godinu.

Sednica Odbora Skupštine Srbije za poljoprivedu odložena je u 12 sati za 14 sati na predlog ministra poljoprivrede Dušana Petrovića, kako bi on mogao da joj prisustvuje, rekao je predsednik Odbora Zoran Mašić. Do tada, ne treba zaboraviti da su poljoprivrednici pred Vladu postavili i nove zahteve...


U srednjem Banatu usporeno, ali ide

Na putevima u srednjem Banatu, prema saopštenju Policijske uprave Zrenjanin, blokade puteva više nema. Otvoren je saobraćaj na putnom pravcu Zrenjanin - Beograd, gde je do juče bila totalna blokada, na mostu na Tamišu, kod Čente. Prohodan je i put iz pravca Zrenjanina prema Novom Sadu, gde je blokada na Žabaljskom mostu ostala, ali se saobraćaj usporeno odvija, jednom trakom.


Na taj način funkcioniše i saobraćaj na brani na Tisi, kod Novog Bečeja. Granični prelaz između Srbije i Rumunije, kod Srpske Crnje je bez blokade. Odblokiran je i put Kikinda - Zrenjanin, jer više nema zastoja na mostu kod Melenaca, a isti slučaj je i sa putnim pravcem Farkaždin - Idvor. Na obe lokacije poljoprivrednici sa traktorima su prisutni, ali se saobraćaj ne ometa.


Slobodan prelaz preko Tise kod Titela

Sa blokada koje su do juče bile na mostu kod Kleka, zatim između Žitišta i Banatskog Dvora, kod Banatskog Karađorđeva, na mostu kod Sečnja i u selu Jankov Most, poljoprivrednici su se povukli. Slobodan je i prelaz preko Tise, na mostu kod Titela.

Ni u opštini Bečej od jutros nema blokada ni na jednom pravcu. U Bačkom Gradištu kod mosta prema Bečeju trenutno su traktori u pripravnosti. Ne blokiraju put, ali stoje sa strane, jer čekaju da vide hoće li biti zvaničnog ispunjenja njihovih zahteva. U slučaju da ga ne bude, oni će već od večeras nastaviti da blokiraju pravac.

Kikinda blokirana, Sombor bez blokade

U Kikindi je bilo najava da će se blokade povući, međutim još uvek je sve blokirano. Blokirani su putevi za Bašaid, Iđoš i Novo Miloševo kao i most “kod devet grla” kod Mokrina. Autobusi iz Kikinde i dalje ne saobraćaju za Beograd i Novi Sad. Funcionišu samo linije do sela, i to tako što se jednim autobusom ide do Iđoša, gde se iza barikada preseda u sutobus koji vodi do Novog Miloševa.


Somborski poljoprivrednici nisu sklonili traktore sa puteva, ali na većini danas nema blokada. Tokom prepodneva blokada je bila na putu Kljajićevo - Sivac dalje prema Novom Sadu, gde se saobraćaj propušta na sat vremena i Sombor - Subotica kod Bilića, gde se vozila propuštaju na 15 minuta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online