Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 03.06.2011.
12:04
J. Arsenović - Vesti A

Srpska diplomatija: Snaja u Rim, svekrva u Bratislavu

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano prihvatio je imenovanje Ane Hrustanović na položaj ambasadora Srbije u Rimu, pa je od 1. juna snaja Radmile Hrustanović, bivše gradonačelnice Beograda, i zvanično prvi čovek srpske ambasade u večnom gradu, umesto razrešene Sande Rašković-Ivić.

Široj javnosti nepoznatu i bez diplomatskog iskustva 31-jednogodišnju Anu Hrustanović predsednik Srbije Boris Tadić je imenovao za ambasadora 24. maja, kada je u "Službenom glasniku" objavljen ukaz.


Kako je "Vestima" potvrđeno u ambasadi, u poslednje tri godine ona je radila u srpskoj ambasadi u Rimu kao ministar-savetnik. Prema nezvaničnim informacijama, Ana je na trudničkom bolovanju i trenutno se nalazi u Beogradu.

Radmila Hrustanović


U porodici Hrustanović ovo je drugi ambasadorski mandat jer je Anina svekrva Radmila Hrustanović 13. maja imenovana za ambasadora Srbije u Slovačkoj!


Osim što je najmlađa ambasadorka, o Ani Hrustanović se govorilo da je u kabinet tadašnjeg ministra vojnog, a sadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, 2003. došla zahvaljujući poznanstvu sa Srđanom Šaperom, Tadićevim prijateljem iz mladosti i medijskim mogulom.

Ubrzo je svršena studentkinja brzo napredovala pa je postala portparol Ministarstva odbrane, da bi se posle prebacila u Ministarstvo spoljnih poslova.

Tri godine provedene u Rimu, učenje italijanskog jezika, moćni politički prijatelji i uticajna svekrva rezultirali su da Srbija dobije najmlađu ambasadorku i to u vreme dok menja pelene bebi.

Pupi vraća stare kadrove


Ovih dana kruži pismo potpisano sa "grupa radnika MIP-a" u kojem se tvrdi da se Ana Hrustanović sama hvalila da je "intimna prijateljica" Borisa Tadića, te da je u Rimu vodila raskalašan život i da je poznata po nadimku Pupi.

 

Takođe se tvrdi da za vreme porodiljskog prima 3.500 evra i da u Rim želi da vrati kompromitujuće kadrove, kao što su vozač Mihajlo Jovanović, u mladosti poznat kao žestok momak nadimka Mile Senf, i Veljko Lazić koji se prošle godine vratio iz Rima posle pet godina službovanja.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 12:23
Kada Tadić dolazi u Brisel sa svitom onda oni okače natpis "samo vas gledamo". Kao da njihove službe ne javljaju ko su i kakvi su nam kadrovi od studenta fizike šefa diplomatije do svih igrača karike kod Marike ko nabije taj dobije. Mi smo jedna mala, do koske oglodana i teškom korupcijom zaražena zemljica koju su obišli Panevropskim Koridorom 4 kao da je ovde rasadnik Ešehirije koli.
Petak 03.06.2011. 13:40
Много ови из владе воле игру "Непотизам".
Petak 03.06.2011. 13:10
Како је то све једноставно и лепо организовано,још када би знали тако да воде државу,где би нам био крај?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online