Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 29.05.2011.
14:11
Vestionline A

Na pomolu dogovor sa Prištinom

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da je na pomolu postizanje sporazuma sa predstavnicima Prištine o "usko tehničkim pitanjima", čija bi konkretizacija mogla da usledi na sledećem sastanku sredinom juna.

Ivanović kaže da je optimista da će predstavnici Beograda i Prištine postići sporazum po pitanju električne energije, telekomunikacija, slobode kretanja i vazdušnog prostora.

Očekuje dogovor s Prištinom: Oliver Ivanović

Na pomolu je, kako je dalje rekao, i razrešenje pitanja učešća predstavnika Prištine na međunarodnim i regionalnim forumima.

“To su otprilike rezultati na koje se sada računa, s tim da je moguće da ćemo napraviti pomak, i ja se veoma zalažem da se napravi pomak po pitanju nestalih i kidnapovanih lica”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je dobra prilika da se konkretni dogovori finalizuju već na sledećem sastanku koji bi trebao da bude održan sredinom juna.

Ivanović je ocenio da će sva druga pitanja biti dotaknuta i razmatrana ali je izrazio sumnju da će za kratko vreme biti napravljen pomak, pre svega zbog perioda godišnjih odmora koji sledi.

Tim Beograda za dijalog sa Prištinom je spreman za nastavak razgovora i tokom letnjih meseci, kazao je Ivanović i dodao da sumnja da će ostali učesnici dijaloga koji se vodi u Briselu biti spremni na tako nešto.

"Mislim da je možda za očekivati da ćemo imati još jedan, eventualno dva sastanka a da ćemo nakon toga imati pauzu. Samo da se finalizuje ovo što je započeto ali sumnjam da će biti otvaranja novih tema, osim pitanja kidnapovanih i nestalih koje nesumnjivo zaslužuje pažnju”, rekao je Ivanović.

Posle Mladića više sluha za srpske stavove


Osvrnuvši se na hapšenje ratnog lidera bosanskih Srba, generala Ratka Mladića, Ivanović je ocenio da je to bila zakonska obaveza i da to može da samo pojača kredibilitet i Vlade i Srbije u međunarodnoj zajednici.


Ivanović je izrazio nadu da će nakon hapšenja Mladića međunarodna zajednica imati više sluha za srpske stavove i interesovanja kako bi se na sličan način rešavali problemi vezani za zločine počinjene nad Srbima u BiH i na Kosovu i Metohiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2011. 14:14
Значи, Косово ван Србије, а ви на вешала... Лепо се обуците.
Nedelja 29.05.2011. 16:38
Ovaj veciti letac,politicar od posebnog "znacaja"dobio nove zadatke.Da ubedi narod da se otarase KiM.Nekim ocigledno zivot nije drag.Cuo sam da su danas bezbol palice najboljeg kvaliteta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online