Ponedeljak 16. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.05.2011.
09:36
Alo A

Pobediću Đokovića kad budem velika!

Četvorogodišnja Lea Stanković iz Kovačevca umesto da se kao svoje vršnjakinje igra lutkama i medama, za omiljenu igračku, već sa 10 meseci, sa cuclom u ustima, izabrala je teniski reket! Sa dve i po godine, zelenim lopticama gotovo je demolirala zid dnevne sobe, a danas samouvereno kaže da će jednog dana pobediti i Novaka Đokovića.

Sigurna u sebe i svoj reket

Ova neobična devojčica svojom borbenošću i talentom očarala je i našeg najboljeg tenisera, koji je na internetu pogledao snimak njenog umeća i postavio ga na svoj "fejsbuk" nalog, uz poruku: "Pogledajte kakvi talenti rastu u našoj maloj Srbiji!" Da li je prihvatio izazov četvorogodišnje koleginice ostaje da se vidi...

Sve što je dosad naučila preneo joj je otac Goran, koji se kao dečak rekreativno bavio tenisom. Svoje prve "profesionalne" korake Lea je napravila u sali za fizičko Osnovne škole "Živomir Savković", gde joj je umesto mreže služila gimnastičarska greda, preko koje je uporno prebacivala loptice, klizajući se nespretno po parketu.


"Sa 10 meseci je izabrala moj stari reket da se igra. Čak smo joj jedan stavili u krevetac da spava s njim! Kada je prohodala, nije ga ispuštala iz ruke, a bio je gotovo veći od nje... Tada smo odlučili da kad još malo poraste počnemo da treniramo bar za našu dušu, ali je ona to veoma ozbiljno shvatila. Po ceo dan je udarala lopticama o zid kuće, a kasnije smo prešli u školsku salu jer u našem kraju nema teniskih terena", priseća se prvih teniskih koraka Lein otac.


Već sa tri godine, želela je da igra samo sa tatinim reketom, koji je za nju bio pretežak i namenjen dečacima do 12 godina.

"Veoma je uporna i tvrdoglava, ne podnosi da gubi. Čeka me da dođem s posla, a onda treniramo po sat i po, ja se već umorim, a ona bi da nastavimo. Drži reket sa dve ručice, neće drugačije, iako sam joj objašnjavao da tako nije baš pravilno, ali pre bi pala nego da ga ispusti", opisuje Goran Stanković.


Lea je ovih dana mogla da se vidi na teniskim terenima na Adi, gde je Lea došla na probni trening. "Volim Noleta jer on stalno pobeđuje!", ovim rečima se predstavila mala Lea u svom prvom "intervjuu".


Na pitanje da li bi za njega navijala i kada bi gubio, potvrdno klima glavom. Da bi to dokazala, rešena je da imitira Noletom servis. Tupka lopticu desetak puta, podbacuje, malo se izvija i udara jako.


"Ja ne znam tako, ja se zaletim, bacim visoko i udarim. Kad igram, tata me je učio da prvo trčim, gledam sa strane, reket iza leđa, pa preko ramena i onda udarim", ponavlja tenisku lekciju devojčica, koja najviše voli da gleda i igra tamo "gde je zemlja crvena" i navija "Nole, Nole!".


A ko je od njih dvoje bolji? "Ja sam bolja i ja ću ga pobediti kad budem velika", najavljuje "okršaj" četvorogodišnja Lea Stanković, koju zbog duge plave kose, krupnih svetlih očiju i borbenog temperamenta u Kovačevcu zovu "mala Šarapova".

Traže pomoć za Leu!


Roditelji su na sve načine pokušali da nađu pomoć za malu Leu, za čiji se talenat čulo širom sveta. Dve teniske akademije iz Španije ponudile su da ih besplatno ugoste u letnjem kampu, ali Stankovići nemaju ni za put jer je samo otac zaposlen.
"Obraćali smo se Teniskom savezu Srbije, Sekretarijatu za sport, brojnim institucijama i ništa. Javili smo se i Bogdanu Obradoviću i on nas je pozvao na svoje terene. Pošto je Lea prošla sve probe, ponudio nam je da tu besplatno treniramo. To je lepo s njegove strane, ali nam ne rešava glavni problem. S jedne strane nam je skupo da iz Kovačevca svaki drugi dan putujemo do Beograda, ali i dalje nemamo način da otputujemo u Španiju. Tamo kamp košta više stotina dolara, ali su nas pozvali besplatno kada su videli šta Lea ume", kaže Goran.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2011. 11:02
Tako je cakana, zelim ti sretno djetinstvo i da ti se svi tvoji snovi ostvare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online