Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 27.05.2011.
16:57 >> 19:19h
Vestionline A

Tadić: Srbija nije majka za sve

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas prilikom posete fudbalskom klubu Crvena zvezdi da bi dražva trebalo da obezbedi ambijent i uslove za razvoj sporta, ali da ne bi trebalo očekivati da je država majka za sve.

"Ne mora samo država da radi. Ne očekujte da je država majka za sve, takvo društvo ne postoji više nigde", rekao je Tadić novinarima na terenu Marakane.

On je ocenio da bi Marakana trebalo da izgleda lepše i da upotpunjava bolju sliku Srbije u svetu sporta, kao podsticajan ambijent za igrače.

Ne može država sve: Boris Tadić


Ističuči da bi trebalo regulisati vlasništvo nad stadionom, Tadić je napomenuo da je neophodno da se sklopi čitav sistem interesa finansijera, jer nema država koje danas finansiraju izgradnju stadiona.


"Mi samo treba da obezbedimo idealne uslove i da vidimo šta je čije", rekao je Tadić.


Prema njegovim rečima, ne bi trebalo stvarati atmosferu u srpskom društvu da država može sve da reši, jer takva društva više ne postoje nigde na svetu. Ističući da mu je bilo drago kada je na mesto trenera fudbalera Zvezde došao Robert Prosinečki, Tadić je napomenuo da bi klub trebalo da obezbedi pravi ambijent za rad stručnjaka.


Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić je u klupskom muzeju uručio Tadiću prvo izdanje monografije "Bari 20 godina", koja je objavljena povodom dve decenije od pobede u finalu Kupa evropskih šampiona nad Olimpikom iz Marseja.

Obraćajući se rukovodstvu fudbalskog kluba, Tadić im je čestitao na svemu što su učinili, uz ocenu da je Crvena zvezda najbolji fudbalski klub u posleratnoj istoriji Srbije.


Tadić je rukovodstvu kluba poželeo da Zvezda i ubuduće bude šampionski klub.

"Želim da se ubuduće na prvom mestu smenjuju Zvezda i Partizan", rekao je

Lažna dojava o bombi na ''Marakani''

 

MUP Srbije saopštio je da je uoči posete Tadića dobio dojavu da je postavljena bomba na stadionu Marakana. Posle pretresa je utvrđeno da je dojava bila lažna.

Tadić, koji je navijač Partizana.


Tadić je izrazio nadu da će neki klub iz Srbije ponovo osvojiti Ligu šampionu.


"Mislim da to možemo", dodao je Tadić i napomenuo da će privreda Srbije doživeti novi zamah, što bi trebalo da se odrazi i na sport, jer bez privrede nema ni sporta.

Srpski predsednik ocenio je da je stanje u srpskom fudbalu veoma loše.

"Loše, loše, loše... To je sve što mogu da kažem kao navijač, jer kao predsednik i politicar, po pravilima FIFA i UEFA, ne smem da kometarišem stanje u fudbalu", rekao je Tadić.


Pored Lukića, Tadića su na Zvezdinom stadionu dočekali predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, potpredsednik fudbalskog kluba Aleksandar Antić, generalni sekretar Andrija Kleut, sportski direktor Ivan Adžić i trener Robert Prosinečki.

Petak 27.05.2011. 17:33
stanje u Srbiji je očajno od kada ste vi na vlasti,a fudbal je jedna od mnogih posledica toga
Petak 27.05.2011. 18:47
Nevole te ni zvazdasi ni partizanovci , gubi se !!!
Petak 27.05.2011. 19:10
Vidi vidi, Ruska Djindjic u pozadini !!! Kada smo vec kod nje, odakle njoj u vlasnistvu fabrika hemikalija ? Zasto to novinari ne ispitaju ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online