Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.05.2011.
13:57 >> 17:16h
Vestionline A

Mladićeva porodica još ništa ne zna!

Miloš Šaljić, advokat porodice Ratka Mladića, rekao je Srni da je Mladićeva porodica u šoku zbog saznanja da je on uhapšen.

Bosiljka Mladić sa sinom

Advokat porodice Mladić, Miloš Šaljić izjavio je da do danas posle podne nije stupio u kontakt sa haškim optuženikom Ratkom Mladićem koji je uhapšen jutros. Šaljić koji je oko četiri sata popodne stigao u zgradu Specijalnog suda, rekao je da ne zna gde se Ratko Mladić nalazi.

"Nisam još video Mladića, ne znam gde se on nalazi, a ni njegova porodica ne zna gde je on, niti je sa njim kontaktirala", rekao je Šaljić.

On je rekao da će u Specijalnom sudu razgovarati sa istražnim sudijom koji treba da sasluša Mladića.

"Ja sam čuo da je potvrđena informacija. Porodica do ovog trenutka nije imala nikakva saznanja o hapšenju", rekao je Šaljić ranije danas Srni.

Meštani Božanovića kod Kalinovika u Republici Srpskoj, rodnog sela Ratka Mladića, takođe su šokirani njegovim hapšenjem. 

"Prve vesti smo čuli oko podne. Šokirani smo", pričaju oni.

Desetak meštana kako okupljenih oko radio aparata u centru sela pratilo je konferenciju za štampu predsednika Borisa Tadića. Njegov govor propratilo je burno negodovanje.

Majbliži Mladićev rođak Duško, rezervni zastcvanik, samo je kratko rekao: "Nisam očekivao da će biti uhapšen. Njegova jedina krivica je što je branio srpski narod".

Ipak nije mrtav

Supruga Ratka Mladića Bosiljka pre nešto više od mesec dana na sudu je rekla da je sigurna da je njen suprug mrtav jer bi u suprotnom do sada našao načina da se javi porodici.

Mladićeva porodica je početkom godine povela postupak da se najpoznatiji haški begunac proglasi mrtvim pošto je ispunjen zakonski uslov, odnosno prošlo je 10 godina od njegvog nestanka. 

Bosiljka je na svedočenju pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu navela da sa suprugom nije u kontaktu poslednjih 10 godina, odnosno od kada je napustio kuću u beogradskom naselju Banovo brdo, odnosno od aprila 2001. godine posle hapšenja Slobodana Miloševića.
    
Predsednik Srbije Boris Tadić danas je potvrdio da je Ratko Mladić uhapšen. Prema za sada nezvaničnim informacijama, Mladić je uhapšen u selu Lazarevu kod Zrenjanina, a krio se pod imenom Milorad Komadić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2011. 15:55
Porodici Mladic zelim od Boga veliku snagu i mudrost da ove teske trenutke prebrode !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online