Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 22.05.2011.
07:11
Beta A

Nikog ne osuđivati zbog stava o Kosmetu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da se u dijalogu Beograda i Prištine mora razgovarati o statusu Kosova kao i da je dobro da ima "što više različitih mišljenja" o tome. "Pomno pratimo sve teze koje dolaze i što je više različitih mišljenja o statusu, to bolje. Nikoga ne treba osuđivati zbog izjave da je najbolje rešenje podela ili da treba sačuvati celu pokrajinu u sastavu Srbije", rekao je on u intervjuu za Televiziju Most iz Zvečana. On je podsetio da ideja o podeli postoji više od jednog veka.

Ministar je dodao da je priča o statusu potreba i zato što su svi problemi (struja, telekomunikacije, sloboda  kretanja ...) sa kojima se suočavaju i Srbi i Albanci opterećeni statusom.

Goran Bogdanović

"Priština stalno nameće tu temu i stalno ističe da je Kosovo nezavisno, da sa te pozicije polaze, iako ih niko o tome ne pita", rekao je ministar i dodao da je želja Beograda da o svim pitanjima razgovara i na pragmatičan način reši sve probleme, pa i status.

Bogdanović je naglasio i da razgovori nisu izdaja niti priznanje nezavisnog Kosova. "Mi imamo strategiju i platformu, držimo se Ustava i skupštinskih rezolucija o Kosovu, za nas je to obavezujuće", rekao je Bogdanović i dodao da je srpska strana spremna da o svemu razgovara.

Bogdanović je rekao da je pitanje saobraćajnih tablica takođe tema dijaloga i da je stav Srbije jasan da dok traje dijalog ne treba donositi jednostrane odluke. "Niko nam ne može zabraniti da na svojim automobilima imamo nove registarske tablice i ako neko iz Prištine želi da oduzimanjem tablica i ličnih dokumenata diže tenziju sa namerom da nas obeshrabri da se borimo za očuvanje Kosova u sastavu Srbije u tome neće uspeti", kazao je ministar.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.05.2011. 10:00
Izdali su Kosmet rezolucijom Ešton /Tadić od 9 septembra 2010 i privatanjem rezolucije EU od 19 januara ove godine. Ništa šiptari ne traže više od onoga što piše u tački 5 razgovora o statusu nema i tačka 7 da Srbija rasformira paralelene organe. Ovo je magla za siroti srpski narod na Kosmetu, na najpokvareniji mogući način da jedno rade a drugo pričaju. Na kraju će se kandidatura Srbije vezati za napredak Prištine u približavanju evropskim normama pa da nas prime zajedno. Videćemo 12 oktobra šta smo u stvari pazarili sa šarenima.
Nedelja 22.05.2011. 12:09
Сећате ли се кад су причали, заклињали се да неће бити говора о статусу? И гле сад! Изроди погани!
Nedelja 22.05.2011. 14:20
Kako se primiče trenutak jasnog priznanja Kosova od strane domaćih antsprskih plaćenika zapadnim novcem, njih hvata jeza i strah što će biti sa njima. Počeli su moliti da ih se ne treba osuđivati zbog izjave kako je najbolje rešenje podjela, a u glavi imaju priznanje cjelokupne teritorije, samo što to ne smiju naglas reći. Narod šuti, slomili mu duhovnu kičmu kad su instalirali Papskog patrijarha a sami izabrali Francetića, proklamiranog mrzitelja Srba koji je na bivšoj ženi iskaljivao svu mržnju prema Srpskom narodu vrijeđajući joj rod Srpski i Srpsku vjeru. Što je narod htio to je i dobio, a i sada šutnjom to podržava. Uskoro će biti za sve prekasno ! „Comedia la finita“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online