Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 19.05.2011.
14:35
Beta A

"Autonomija Sandžaka sve izvesnija"

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao je danas da je autonomija Sandžaka njegovo principijalno ubeđenje i da ne proizilazi iz dnevne politike. Zukorlić je za RTV B92 istakao da ne želi da govori o prihvatljivom stepenu autonomije, jer, kako je kazao, to vlasti u Srbiji treba same da shvate. "Autonomija je sve izvesnija, to je moje uverenje, a vlasti će to shvatiti i obezbediće sigurnost građanima", dodao je muftija.

Upitan zašto se kao verski lider bavi administrativnim uređenjem, on je kazao da se bavi preživljavanjem i da ga niko neće diskriminisati "zato što nosi tu kapu na glavi". "Ja govorim o narodu koji nema mehanizme da se brani", dodao je Zukorlić.

Muamer Zukorlić

Povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da je pogrešio što je podržavao Zukorlića, muftija je rekao da je ta izjava za Izetbegovića porazna i da ima teške političke posledice.

"Ta izjava je za mene neprijatna, ali za njega je porazna, s teškim političkim posledicama. On je kazao da se pokajao. Nemam nameru popravljati te odnose, njegova izjava je njegovo pravo. Reč je o zaokretu u ponašanju pre i posle izbora", kazao je Zukorlić.

On je ocenio da će ta izjava imati teške političke posledice za Izetbegovića, "jer je to pitanje odnosa prema Sandžaku".

"Ovde se radi o tome da je okrenuo leđa Sandžaku. Ne samo jer je to rekao. Radi se o pogrešnoj politici, neodgovornoj prema Sandžaku. Bakir Izetbegović se slaže sa politikom autonomije Sanddžaka, ali se ne oseća dovoljno politički moćnim da to kaže", rekao je Zukorlić.

U Srbiji deluju dve rivalske islamske zajednice. Zukorlić predvodi zajednicu koja je u sistemu Rijaseta BiH, dok je na čelu druge reis Adem Zilkić.

Zukorlić je kazao i da je još rano da govori o eventualnoj kandidaturi za reisa, ali da će dobro razmisliti kad dođe vreme.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.05.2011. 14:41
HAPSITE OVO GOVEDO.........bando foteljaska
Četvrtak 19.05.2011. 15:38
Budu li Srbi tolerirali izdajničku vlast, a kako stvari stoje to će i uraditi, zbog mentalno psihičke paralize,dobit će autonomiju Raška oblasti uskoro.Onda uzalud kukanju kao sada zbog Kosova. Pogledajte samo listu Srpskih političara i takozvanih humanitaraca i demokrata koji podržavaju Zukorlića i sa njime prijateljuju.
Četvrtak 19.05.2011. 14:39
ne odustaje ovaj hodza,oce da napravi neko zlo....i da zakrvi narod..opet spoljasnji faktori,mesetare preko placenika...po hitno savez sa rusijom,ili da budemo njihova provincija;..nema,bolje da se zovemo rusija,nego da postanemo pasaluk...ako se vako nastavi ostade bg i kg od srbije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online