Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.05.2011.
14:09
Beta A

Razgraničenje, a ne podela Kosmeta

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da jedino brzo i realno rešenje za Kosovo postizanje kompromisa između Srba i Albanaca i da se on ne zalaže za podelu Kosova, već za razgraničenje. "Nikad nisam upotrebio reč podela... Ideja o razgraničenju bi mogla da bude rešenje o kome bi trebalo da se izjasne građani", rekao je Dačić novinarima tokom konferencije povodom 10 godina Misije OEBS-a u Srbiji.

Dačić je precizirao da bi, ako bude takvog predloga, građani morali o njemu da se izjasne. "To bi podrazumevalo promenu ustava, a to je jedna procedura", rekao je.

Na pitanje da li je time izneo svoj lični stav ili stav Vlade Srbije Dačić je istakao da je on izneo predlog "kao čovek koji se rodio i živeo na Kosovu".

Ne priča bajke za laku noć: Ivica Dačić

"Ja sam predsednik političke partije, ja nisam činovnik valde. Neće valjda meni predsednik vlade određivati koji je program moje političke partije. Ja ne napadam nikog u vladi", rekao je Dačić.

Na opasku novianra da se to kosi sa kodeksom vlade Dačić je rekao: "Neka me isključe iz vlade! Pa šta?! Najbolje da niko ništa ne sme da kaže, da svi zalepimo flastere preko usta".

Dačić je rekao da je samo izneo mišljenje većine građana i da je on to predlagao još Slobodanu Miloševiću. "Da se pitanje bivše Jugoslavije rešilo na ovaj način ne bi bilo ratova", dodao je.

Po Dačićevim rečima, kompromis je nužan jer bi u suprotnom, pošto "Srbija smatra da je celo Kosovo deo Srbije što nijedan albanski političar neće prihvatiti, Beograd, da bi realizovao svoje ideje ako pregovori ne uspeju, trebalo da upotrebi vojna sredstva".

Dačić je rekao da je slična situacija i na albanskoj strani te bi u tom slučaju takvi stavovi doveli do novog rata. "Ne želim da menjam politiku oko Kosova. Meni niko ne može da zameri da nisam na sve načine branio Kosovo. Mi iz SPS-a smo Kosovo oružjem branili, za razliku od nekih u Beogradu koji su samo teoretisali", dodao je.

On je naveo da su protiv predloga o razgraničenju i EU i SAD i Priština i Srbija. "Kad su svi protiv, voleo bih da mi neko kaže šta je onda rešenje za Kosovo... Moj posao nije da pričam građanima Srbije bajke za laku noć, nego da vidimo kako će Srbija da živi dalje", naveo je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.05.2011. 14:31
Dakle obavili su istraživanje biračkog tela i procena je da je ovaj sa biračima SPS završio. Ostavljen je na vetrometini jer Krkobići ulaze u otvorenu koaliciju sa onim ko im obeća pare za penzije, a to je DS. Ostade Dačić da duva u žeravicu pričom kako se borio za Kosmet. Brzo prođe tri godine, ali ima Srba koji ne zaboravljaju kako se "najevropejac" presaldumio sa ekipom Bajatović, Škundrić, Obradović, Mrkonjić, Slavica i ostali. Glas za Dačića je glas za Tadića i za rezoluciju EU od 19 januara po kojoj je Kosovo jedna država i da razgovora o statusu nema. Može sada da napadne tu rezoluciju, nema šta da izgubi, ali na njegovu žalost ni da dobije.
Ponedeljak 16.05.2011. 18:31
Nije govno, nego se pas p****o
Ponedeljak 16.05.2011. 23:20
У чему је разлика између речи подела и разграничење? Ни у чему. То су синоними, колико ја знам!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online