Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.05.2011.
09:06
Večernje novosti A

Prilužje spremilo Noletu zastavu od 50 m

Meštani Prilužja, sela na centralnom Kosovu i Metohiji, razvili su zastavu od 50 metara sa porukama za najboljeg tenisera Novaka Đokovića. Protojerej Milomir Vlašković kaže da je zastava kratka u odnosu na sve što je Đoković učinio za čitav srpski narod.

"Od Prilužja do nebeskih visina toliko u nama za tebe, Nole, ljubavi ima"

"Ovom skromnom inicijativom želeli smo da pokažemo zahvalnost slavnom srpskom teniseru za svu radost koju nam pruža da se osetimo ponosnim Srbima. Jer osim što je vrhunski sportista, Nole je i divan čovek i patriota", rekao je protojerej Milomir Vlašković i dodao da su svi dosadašnji uspesi Novaka Đokovića inspirisali mlade iz Prilužja, sela na centralnom delu Kosmeta, da u njegovu čast podignu srpsku zastavu dugačku čak 50 i široku pet merata, sa posvetom: "Od Prilužja do nebeskih visina, toliko u nama Nole, za tebe ljubavi ima".

Meštani nameravaju da zastavu prvom prilikom predaju Noletu. 

Na zastavi je pored poruke "Od Prilužja do nebeskih visina toliko u nama za tebe, Nole, ljubavi ima" ispisano i "Neka ti ruku povede Bog, želi ti narod Kosmeta tvog". Poruku izvezenu na zastavi osmislili su otac i sin, Dragiša i Miloš Terentić, meštani Prilužja, koji su posebno bili dirnuti čitavom manifestacijom.

"Zastava je kratka s obzirom na to koliko je Nole učinio za čitav srpski narod, a pogotovu za nas na Kosmetu, jer nas svojim uspesima hrabri da i mi budemo istrajni i da imamao snage za sve što nas snalazi", kaže protojerej Vlašković, koji je osveštao zastavu, dok predsednik opštine Prilužje, Zoran Rakić, objašnjava da su ovim gestom želeli da pokažu našem teniseru koliku ima podršku svog naroda na Kosmetu gde je i Đoković rođen.

"Zbog uspeha Novaka Đokovića, sva deca žele da igraju tenis, iako ovde ne postoje uslovi, niti stručni kadar koji bi ih obučavao. Naš klub u osnivanju, kome smo dali naziv 'Nole -Prilužje', već okuplja 90 mladih od osam do 18 godina koji treniraju na improvizovanom košarkaškom igralištu u dvorištu Osnovne škole 'Vuk Karadžić'", kaže Srđan Zdravković, nastavnik istorije koji trenira mlade, iako za to kaže ima samo skromno iskustvo.

Ipak, mladi teniseri, radosni što im klub nosi naziv proslavljenog srpskog tenisera, kažu da im je upravo on bio motivacija za bavljenje ovim sportom.

"Tenis igram od 2006. godine kada sam prvi put i čuo za Novaka Đokovića. Uz njegove mečeve počeo sam sve više da volim tenis", kaže Aleksandar Mašić (10), koga su novinari zatekli da igra sa dve godine starijim Ignjatom Rakićem koji nije želeo da priča.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.05.2011. 09:13
Свака част, и Прилужју, и Ђоковићу!
Ponedeljak 16.05.2011. 21:23
Nole,Srbine svaka cast samo napred i veliki pozdrav Srpskoj braci na Kosovu i Metohiji!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online