Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 14.05.2011.
14:55
J. L. Petković - Vesti A

Albanci dočekali "stranog državnika"

Šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović u Prištini je dočekan kao zvaničnik druge države. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući u svom kabinetu dočekao ga je sa dve pobodene zastave, srpskom i albanskom, baš kao u slučaju dolaska strane delegacije. Navodno je srpski političar rekao da za tim nema potrebe, a Kući je odgovorio da je takav red.

Borko Stefanović u Prištini
 


Inače, dvojica političara su između ostalog razgovarala i o Srbima u kosovskom parlamentu, a navodno je Kući rekao Stefanoviću su srpski poslanici u prištinskoj skupštini nezaobilazan faktor u pregovorima Beograda i Prištine. Kako se priča šef srpskog pregovaračkog tima sa njima se nije susreo jer se navodno naljutio zbog izjava lidera SLS-a Slobodana Petrovića koji ga je nazvao državnim službenikom. Po Prištini se još šuška da je Stefanović tražio susret sa svim ostalim predsednicima političkih stranaka, ali je vežina zažmurela na njegov poziv.

Predsednik kosovskog parlamenta Jakub Krasnići otišao je čak i korak dalje i tražio da šef srpskog pregovaračkog tima ne dolazi u zgradu parlamenta.


- Ne može u Parlament. Nema on ovde šta da traži. Nek se sa političarima sastaje na ulici, ovde ne - navodno je prokomentarisao Krasnići.


Kada je reč o Srbima na Kosmetu, šef srpskog pregovaračkog tima susreo se sa nekoliko lokalnih političara, uglavnom članova Demokratske stranke za vreme ručka u Lapljem Selu.

 

Povređeno 15 policajaca i šest civila

 

Više od 20 osoba povređeno je prekjuče ispred zgrade vlade u Prištini tokom protesta zbog posete šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića Kosovu. U incidentima je povređeno 15 policajaca i šest civila, rekao je portparol Kosovske policije Brahim Sadriu.


Pokret Samoopredeljenje, koji je ocenio da je Stefanovićeva poseta Prištini "provokacija i uvreda" za narod Kosova, saopštio je da je povređeno devet njihovih aktivista.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2011. 19:15
Samo da zna da sa Hajredinom nema šale ako je rekao da su Srbi iz njegove skupštine nezaobilazan faktor u razgovorima. Sledeći put će sastanak da vodi Slobodan Petrović, a Hajredin će biti službeno otsutan. Tetka Edita mu je lepo i na vreme rekla - nemoj dete dolaziti izgorećeš mlad. Sada može u Briselu 17 maja da joj se isplače kako je morao.
Subota 14.05.2011. 22:02
Пре недељу дана сам овде, ово, прогнозирао. Наравно да није било тешко јер сви знамо да Србијом владају издајници којима ова земља није домовина. Издаја! Банда капитулантска! Продане душе! Трагови вам смрде нечовештвом.
Subota 14.05.2011. 18:50
Zašto se u tekstu terorista naziva političar? A ovaj smrad je zaslužio teksašku žurku i pre odlaska u Prištinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online