Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.05.2011.
18:11
Beta A

Poslanici pozdravili Stefanovićevu posetu Kosovu

Srpski poslanici uglavnom su pozitivno reagovali na posetu Borislava Stefanovića Kosovu, ali je bilo i onih, poput radikala, koji smatraju da je to još jedan od koraka ka priznanju nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Borislav Stefanović i Edita Tahiri
 

Kolundžija: Nismo priznali Kosmet

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da je dobro što je šef pregovoračkog tima Beograda Borislav Stefanović otišao u Prištinu i da ta poseta ne menja stav Srbije da ne prizna Kosovo.


Ona je navela da je bitno da Srbija pokaže spremnost da se bavi životom ljudi na Kosovu i Metohiji.


"Ukoliko je Srbija odlučila da razgovor vodi imajući u vidu rešavanje konkretnih problema građana na Kosovu i Metohiji, sve što doprinosi tom cilju pozitivno je", naglasila je Kolundžija.

Liberali i Haljimi: Razgovor je uvek dobar

Poslanik Liberalno-demokratske partije Nenad Milić rekao je da je dobro što je došlo do takve posete jer je, kako je naveo, razgovor sa stanovnicima Kosova jedini način za rešavanje njihovih problema. On je ipak naveo da ne očekuje da na ovakav način budu rešeni fundamentalni problemi.


Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi rekao je da veruje da će neformalni razgovori približiti stavove Beograda i Prištine i da će se na taj način rešavati problemi građana.


"Činjenica da će doći do susreta daje nadu da će doći i do konretnih rezultata", rekao je Haljimi.

Radikali: Put po nalogu Evrope i SAD

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je odlazak šefa pregovaračkog tima Beograda na Kosovo još jedan u nizu koraka kojim se na posredan način priznaje nezavisnost Kosova.


Todorović je ocenio da Stefanovoć nije trebalo da ode u Prištinu, kao i da je to urađeno na pritisak EU i SAD.

Sa izjavom Todorovića poklapa se i mišljenje privremenog premijera samoproklamovane države Kosovo, Hašima Tačija, koji je posetu Stefanovića doživeo kao "službenu".

Ministar Bogdanović: Poseta je radna

Poseta šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića Kosovu ne predstavlja indirektno priznanje Kosova, već priliku da se pokaže da Beograd i
Priština mogu da razgovaraju bez posrednika, ocenio je danas ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Stefanovićeva poseta Kosovu je prilika da se pokaže međunarodnoj zajednici, ali i Srbima i Albancima, da Beograd i Priština mogu da razgovaraju bez posredovanja međunarodne zajednice. Poseta Stefanovića Prištini je radna. On se i ranije sastajao sa Editom Tahiri koja je na čelu prištinskog tima", ocenio je Bogdanović tokom posete Leposaviću.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2011. 18:28
Brisel jednostavno hoće da se ispuni rezolucija EU od 19 janura da po tački 5 razgovora o stausu nema i po tački 7 da Srbija rasformira paralelene organe i sada nam lomi kičmu. Jedan Borko nije mogao da odluči da privatno ode na sastanak sa Hajredinom Kuči i Editom Tahiri koju će videti već 17 maja u Briselu. Ide se na to da se Srbija ponizi kao kada je Hitler naterao Francuze da potpišu kapitulaciju u istom onom vozu u kojem je Nemačka potpisala kapitulaciju u I sv.ratu. To još ko ne vidi ne poznaje istoriju ratova u Evropi i sva iživljavanja pobednika.
Četvrtak 12.05.2011. 18:23
Jeli bre šiptari,još se niste promenili,bar ne mnogo.Gde vam je Vijora,ja i Recko poručili ovom izdajniku da nabavi sveže fotke,a nje nema?Žensko u posebnu sobu,a trandžu napolje da se rukuje,mogli ste da nađete nekog ženstvenijeg trandžu.Od vas šiptara stvarno nema koristi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online