Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 11.05.2011.
09:27
Alo A

Poslanik traži azil zbog Cece i huligana

Politički azil obično služi kao zaštita od progona vlastodržaca, ali kad za takvom merom posegnu oni koji čine vlast, znači da nam nema spasa! Naime, poslaniku Ujedinjenih regiona Srbije Željku Ivanjiju toliko je prekipelo zbog sudskih presuda, koje ovih dana potresaju javnost, da je najavio da će zaštitu za sebe i svoju porodicu zatražiti negde u belom svetu!

Željko Ivanji

Iznerviran skandaloznom presudom za napadača na snimatelja B92 Boška Brankovića, koji je za ovo divljačko delo dobio svega 10 meseci kućnog pritvora, Ivanji je na stranačkom sajtu otvorio dušu.


"Potvrda dogovora našeg tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović, sramna presuda napadačima na snimatelja B92 Boška Brankovića, prepolovljena kazna Urošu Mišiću za napad na policajca izaziva u najmanju ruku gađenje. Ovu bravuru srpskog pravosuđa ne smemo zaboraviti. Oni su nezavisni jedino od zdravog razuma", opleo je poslanik po srpskom pravosuđu.

Kao neko ko je na meti tužilaštva, jer je odbeglog Bogoljuba Karića svojevremeno nazvao kriminalcem, Ivanji svoj spas vidi u emigraciji.

"E pa ovako, neka vam, gospodo iz tužilaštva, ne pada na pamet da me pozivate, po tužbi kriminalaca, o tome ćemo na pravnom komitetu Saveta Evrope, čiji sam član, a ako nastavite, tražiću politički azil, kako bih od države i kriminalaca zaštitio sebe i svoju porodicu", poslao je jasnu poruku Ivanji.

Mada za "Alo!" kaže da je priča o azilu samo metafora, poslanik G17 plus kaže da njegova situacija jeste uslov za ovu vrstu zaštite.


"Čuo sam da tužilaštvo treba da me pozove jer sam za nekog ko je u tom trenutku bio na Interpolovoj poternici rekao da je kriminalac, i to su okarakterisali kao javno komentarisanje sudskog postupka. To smatram vrstom pritiska, a svako ko mu je izložen može da traži politički azil. Naravno, obično su žrtve takve vrste postupka oni koji su u opoziciji, a ja kao poslanik, neko ko čini vlast, sigurno bih bio senzacija za ljude u čijoj zemlji bih tražio azil", našalio se na kraju Ivanji.


Mada im nisu padale na pamet ovako ekstremne mere, ni ostali poslanici ne kriju da su šokirani dvostrukim aršinima sudija.


"Kao narodni poslanik, nikad ne komentarišem sudske presude i smatram da je to neprimeren pritisak na nezavisno pravosuđe. Ali, uz polomljenu nogu snimatelju B92 u ovoj zemlji slomljeno i još nešto mnogo više od toga, nešto na čemu treba da počiva svaka država, a to je vera u pravdu", poručio je poslanik DS Srđan Milivojević.


I komesar za ljudska prava LDP Marko Karadžić, u skladu sa zakonom, uzdržao se od komentarisanja presude, ali nije štedeo kritike na račun haosa u pravosuđu.


"Svako od nas mora da bude svestan da mora da učini sve što je u našoj moći ne bi li zaštitili ljude koji su posebno ugroženi u obavljanju svog posla koji je u interesu javnosti, a to jesu novinari. Nedopustivo je da i dalje svedočimo da krivci na kraju završavaju bez adekvatne sankcije, što nažalost daje i lošu poruku svima onima koji smatraju da neke svoje stavove i politiku mogu da sprovode i dalje putem nasilja i na taj način unose haos u ovo društvo", ocenio je Karadžić.

Sreda 11.05.2011. 10:34
Zasto su izbrisani komentari? U cemu je problem sto ce ovaj da zatrazi azil,pa sta neka ide i netreba da zivi u Srbiji,on je sramota Srbije,neka ide u EU!Srecan mu put!
Sreda 11.05.2011. 12:42
Ja cu da trazim azil zbog takvih kao ti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online