Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 10.05.2011.
16:11
Srna A

Šešelj 6. juna ponovo u sudnici

Sudsko veće Haškog tribunala zakazalo je za 6. jun nastavak suđenja Vojislavu Šešelju po drugoj optužnici za nepoštovanje suda, kada će optuženi imati na raspolaganju pet sati da izloži argumente.

Postupak je pokrenut u februaru prošle godine, kada je Šešelj optužen da je u jednoj od svojih knjiga objavio informacije na osnovu kojih je moguće utvrditi identitet 11 zaštićenih svedoka, kršeći time nalog veća o zaštitnim merama.

vojislav Šešelj 6. juna opet u sudnici



 

Suđenje je počelo 22. februara ove godine, kada je tužilac-prijatelj suda izložio argumente, dok je Šešelj obavestio veće da ''neće biti u mogućnosti da prezentuje svoje dokaze dok žalbeno veće ne donese odluku o finansiranju njegove odbrane na glavnom suđenju".

U vezi sa postupkom po optužnici za nepoštovanje suda, Šešelj je tražio da mu budu odobreni "samo putni troškovi i troškovi boravka za pravnog savetnika i menadžera za predmet, te troškovi za svedoke koje namerava da pozove".

Sudsko veće u današnjem nalogu napominje da je Žalbeno veće 8. aprila ove godine donelo poverljivu odluku u vezi sa finansiranjem Šešeljeve odbrane. Tom odlukom odbačena je žalba sekretara, koji se protivio odluci da Tribunal do kraja suđenja pokriva 50 odsto troškova Šešeljeve odbrane, koliko se odobrava optuženima koji su siromašni.

"Imajući u vidu da je odluka Žalbenog veća donesena 8. aprila i da je Sekretarijat imao dovoljno vremena da utvrdi posledice te odluke po ovaj postupak i da bi optuženi trebalo da preduzme odgovarajuće mere da obezbedi dolazak svedoka koje namerava da sasluša, sudsko veće za 6. jun zakazuje nastavak postupka", navedeno je u nalogu veća.

Podsetimo, sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev Vojislava Šešelja da bude pušten na slobodu, ocenivši da je Tužilaštvo do sada izvelo dovoljno dokaza za nastavak postupka.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.05.2011. 16:19
Ajmo SEKI razvaljuj kvislinge i dalje.......tuzili te jer si ih raskrinkao sve u svojoj knjizi.....boli istina.....SAMO NAPRED VOJVODO!!!!!!
Utorak 10.05.2011. 16:39
Kakva je to odluka da siromašnima pokrivaju 50% troškova ? Pa nije niko otišao tamo jer mu je bilo dosadno kod kuće, pa rešio da malo potroši vremena i novaca u Ševeningenu. To nema nigde da finansijski iscrpljuju optužene, pa ko pre popusti. Očigledno je sekretar hteo da ubrza stvar i isprazni Šešelju blagajnu i onda je kriv. To liči na pristup hapšenju generala Mladića i maltretiranju njegove porodice u Srbiji. Očigledno isti pravni fakultet.
Utorak 10.05.2011. 16:53
znaci edukacija retardiranog kadra haskog suda pocinje 6 juna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online