Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 05.05.2011.
15:21 >> 17:30h
Vestionline A

Stefanović: Dobar trenutak za posetu Prištini

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović najavio je da bi naredne nedelje mogao da poseti Prištinu, ocenivši da je sada dobar trenutak za to. On je uveren je da bi za pregovarački proces bilo dobro voditi razgovore i u samoj pokrajini.

Želi da poseti Prištinu - Borko Stefanović

"Mi smo pokazali spremnost već nekoliko puta da razgovaramo i u Prištini. Smatramo da je to dobro za pregovarački proces i da to doprinosi međusobnom poverenju i razmeni ideja između sastanaka", izjavio je Stefanović.

"Ja sam optimista da će to da se desi, verovatno sledeće nedelje", rekao je on, dodajući da još ne može da precizira datum posete niti sagovorike jer se, kako je rekao, još radi na organizaciji tih sastanaka.

Za Tahiri nije trenutak, za Kućija Stefanović dobrodošao

Vođa prištinskog tima u dijalogu Edita Tahiri izjavila je, međutim, da “nije nije pravi trenutak” da se neki zvaničnik samoproklamovane republike Kosovo sretne sa Stefanovićem.

"Obaveštena sam o planovima srpskog predstavnika u tehničkom dijalogu gospodina Stefanovića i njegovom interesovanju da poseti Kosovo i

Nije trenutak za posetu Kosmetu, kaže Edita Tahiri

zainteresovanosti za sastanak sa institucionalnim predstavnicima Kosova. To je i ranije izjavljivao tokom susreta u Briselu", rekla je Tahirijeva za "Koha Ditore".

Zamenik premijera u prištinskoj vladi Hajredin Kući je, s druge strane, rekao da je vlada saglasna da Stefanović poseti Kosovo.

Stefanović je na izjavu Tahirijeve odgovorio da, prema njegovom mišljenju, nikad nije loš trenutak za razgovor.

"Ja mislim da nikada nije loš momenat da se razgovara. Pogotovo što već razgovaramo u Briselu, ne vidim zašto bi to bio neki problem", kazao je on.

Stefanović je juče najavio da će pre naredne runde dijaloga, koja bi trebalo da bude održana sredinom maja u Briselu, posetiti Kosmet i da će razgovarati sa Srbima, južno i severno od Ibra, kao i sa predstavnicima Albanaca.

Odbijen zahtev za prekid pregovora

 

Skupština samoproklamovane republike Kosovo, posle dugotrajne i žučne rasprave, nije prihvatila zahtev Pokreta "Samoopredeljenje" da se prekinu razgovori Prištine i Beograda o tehničkim pitanjima.

 

Na sednici Skupštine sazvanoj na zahtev "Samoopredeljenja", na kojoj je predsednik vlade u Prištini Hašim Tači odgovarao na poslanička pitanja o razgovorima sa Beogradom, poslanici su sa 56 glasova protiv odbacili zahtev za prekid razgovora. Za predlog je glasao 21 poslanik, a petoro nije glasalo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.05.2011. 22:38
Aко оде, било би интересантно видети испред које заставе би се капитуланти сликали.
Četvrtak 05.05.2011. 15:37
Borko treba da shvati da mu Edita želi dobro i da hoće da ga poštedi neprijatnosti da mu se u Prištini smeju u lice. Oni imaju pred sobom rezoluciju EU od 19 januara koja je jasna i još je ublažena u odnosu na tekst koji je tražila frau Lunaček. Neka posluša Editu i uzme bolovanje kad ga je šef već pritisnuo da mora. Trebao je šef da reaguje u januarau kod EU, a ne sada da Borko mlad izgori bez veze.
Četvrtak 05.05.2011. 19:56
Podrzavam Stefanovica u njegovoj poseti Pristini.....jedino ako ide tenkovima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online